Anque los trabayos que llevaren al desenvolvimientu y l'ésitu del primer avión tripuláu van realizalos de forma simultánea dellos investigadores y inventores, considérase a los hermanos estauxunidenses Orville y Willbur Wright, fabricantes de bicicletes que van trabayar xuntos nel desenvolvimientu de l'aeronáutica, como los inventores del primer avión capaz de volar. El so primer vuelu foi'l 17 d'avientu de 1903, en Kitty Hawk, a bordo del Flyer I.[2]

Hermanos Wright
Vida
Oficiu Q10497074 Traducirinxenieru de diseñu
Premios
Cambiar los datos en Wikidata

Realmente la so gran aportación al vuelu va ser el control de la vira per aciu d'alerones. Hasta entós, los aviones yeren perdifíciles de guiar porque nun se considerara necesariu inclinar les ales pa cambiar de direición.

Un trabayu metódicu y curiáu va afitar les bases pal vuelu d'aparatos más pesaos que l'aire. Lleguen a construir un túnel aerodinámicu pa medir el sustentu que permiten estremaos perfiles en dellos ángulos d'ataque.

Orville Wright

Los Wright fixeron volar controladamente un aeroplanu de 350 quilos construíu colos pesaos materiales d'entós, y con un motor de namás 19 caballos (anguaño un ULM de 200 quilos vuela con 50 cv.), y perdifícil de pilotar.

Ver tamién editar

Referencies editar

Enllaces esternos editar