Sableres d'El Castiellu, El Mantecón y La Friera

La sablera d'El Castiellu, la de El Mantecón y la de la Friera atópense nel conceyu asturianu de Navia y pertenez a la llocalidá asturiana de Santa Marina. Son trés pequeñes cales asitiaes una de siguío de la otra. Los llargores medios son d'unos ocho, quince y trenta m y un anchor mediu d'unos 3-4 m. Dende estes sableres dirán asocediéndose escontra l'este una serie de sableres o cales de carauterístiques asemeyaes, paraleles a la carretera que xune Puertu Vega con Vigo.

Sableres d'El Castiellu, El Mantecón y La Friera
Carauterístiques xenerales
Coordenaes 43°34′07″N 6°38′27″W / 43.568638°N 6.64072°O / 43.568638; -6.64072
Sableres d'El Castiellu, El Mantecón y La Friera alcuéntrase n'España
Sableres d'El Castiellu, El Mantecón y La Friera
Sableres d'El Castiellu, El Mantecón y La Friera
Sableres d'El Castiellu, El Mantecón y La Friera (España)
[editar datos en Wikidata]

En díes de mar solmenáu pueden faese dende la parte cimera d'estes sableres unes fotografíes bien espectaculares. La sablera tien como únicu serviciu un aparcamientu de tierra y poles sos proximidaes pasa la sienda costera» hasta Barayu y hasta casi Puertu Vega. L'actividá encamentada ye la pesca recreativa y, fora de les sableres, la visita a al palaciu de Tox, casa palaciega de la familia Fernández-Cueto dende'l sieglu XVI al XVIII na villa del mesmu nome y, tamién, les cases d'indianos» según el Muséu Etnográficu Juan Perez Villamil en Puertu Vega.[1]

Referencies editar

  1. Del Río, Alejandro (2013). Nobel: Guía total de les sableres d'Asturies. Asturies: Nobel, páx. 52. ISBN 978-84-8459-669-1.