Bürgerschaft de Breme

(Redirixío dende Bürgerschaft de Bremen)

El Bürgerschaft de Bremen ye'l parllamentu estatal de la Ciudá Llibre Hanseática de Bremen n'Alemaña. El parllamentu escueye a los miembros del Senáu (poder executivu), exerz el control del poder executivu, y el llexislativu. Na actualidá consta de 83 miembros d'ocho partíos y un diputáu independiente, electos nes ciudaes de Bremen y Bremenhave. Los diputaos de la ciudá de Bremen pertenecientes al parllamentu tamién formen la Stadtbürgerschaft (el parllamentu llocal de la ciudá), ente que Bremerhaven tien el so propiu parllamentu local, la Stadtverordnetenversammlung, anque esti nun ye formáu polos diputaos del Bürgerschaft electos en representación de la ciudá, siendo independiente del mesmu.

Bremische Bürgerschaft
Parllamentu de Bremen
Datos Xenerales
País Bremen, Bandera d'Alemaña Alemaña
Creación 1433
Estructura
Bürgerschaft of Bremen 2015.svg
Grupos representaos Gobiernu      SPD (30)      Verdes (12)
Oposición      CDU (20)      Die Linke (8)      FDP (6)      BIW (3)      LKR (1)     AfD (1)
Otros      Independientes (2)
Sedes
{{{salon_sesiones}}}
Sede del Bürgershaft.
[editar datos en Wikidata]

Composición actual editar

La composición del Bürgerschaft ye la siguiente:

Partíu !Escaños
SPD 30
CDU 20
Los Verdes 12
Die Linke 8
FDP 6
BIW 3
AfD 1
LKR 1
Independientes 2

El diputáu Bernd Ravens (electu orixinalmente en representación de la CDU) dexó'l partíu antes de la constitución del parllamentu, asumiendo en calidá d'independiente y dexando a la CDU con 19 escaños.[1] En febreru de 2016, per otru llau, el diputáu Turhal Özdal (electu en representación de los Verdes) dexó'l so partíu y tamién caltuvo'l so escañu como independiente,[2] pero en marzu de 2016 xunir a la CDU.[3]

En xunetu de 2015, trés de los cuatro parllamentarios titulares del AfD (Christian Schäfer, Klaus Remkes y Piet Leidreiter) dexaron el partíu, dexando a esti postreru con solo un escañu.[4] Esti escañu foi representáu pol diputáu Alexander Tassis, el diputáu restante que nun abandonó'l partíu. Finalmente los otros trés diputaos disidentes xunir al LKR.[5]

En mayu de 2017 la diputada de los Verdes Susanne Wendland dexó'l partíu, calteniendo'l so escañu como independiente.[6]

En xunu de 2017 los diputaos del partíu LKR Klaus Remkes y Piet Leidreiter xunir a los Ciudadanos en Roxura (BIW), aumentando a 3 escaños la representación del partíu.[7]


Les eleiciones llevar a cabu utilizando sistemes de representación proporcional, tantu nos distritos de votación de Bremen (ciudá qu'escueye 68 escaños) como en Bremerhaven (qu'escueye 15 escaños), con un mínimu del 5% de los votos en dalguna de les dos ciudaes pa recibir dalgún escañu. La regla del 5% utilizar por separáu, dexando asina que, por casu, la Deutsche Volksunion (DVU) pudiera entrar al Bürgerschaft en 2007 al ganar un 5,7% de los votos en Bremerhaven, llogrando namái'l 2,75% nel conxuntu del Estáu de Bremen.

Los 68 diputaos del Bürgerschaft electos en representación de la ciudá de Bremen tamién formen el parllamentu llocal de la ciudá, el Stadtbürgerschaft.

Bremenhaven tamién dispón del so propiu parllamentu, la Stadtverordnetenversammlung, compuesta por 48 diputaos. Sicasí, esti se elije xebradamente y nun ta compuestu por miembros del Bürgerschaft, siendo independiente d'este a diferencia del Stadtbürgerschaft.

Otros datos editar

En 1979, la Llista Verde Bremense llogró xunise al Bürgerschaft, siendo asina'l primer partíu ecoloxista na hestoria n'entrar nun parllamentu estatal alemán.

Presidentes del Bürgeschaft editar

Hasta agora, los presidentes del Bürgeschaft de Bremen fueron:

Bibliografía editar

  • Herbert Schwarzwälder: Bremen im Wandel der Zeiten. Carl Schünemann Verlag, Bremen 1970.

Referencies editar

  1. «Christian Weber bleibt Präsident der Bremischen Bürgerschaft» (alemán) (1 de xunetu de 2015). Consultáu'l 2 de xunetu de 2015.
  2. Abgeordneter verlässt Grüne. 16 de febreru de 2016. http://www.weser-kurier.de/bremen_artikel,-Abgeordneter-verlaesst-Gruene-_arid,1314372.html. Consultáu'l 27 de febreru de 2016. 
  3. (n'alemán) CDU Bremerhaven nimmt Turhal Özdal auf. 1 de marzu de 2016. http://www.radiobremen.de/politik/nachrichten/cdu-nimmt-oezdal-auf100.html. Consultáu'l 9 de marzu de 2016. 
  4. «Bremer AfD-Abgeordnete verlassen Partei» (alemán) (8 de xunetu de 2015). Archiváu dende l'orixinal, el 10 de xunetu de 2015. Consultáu'l 10 de xunetu de 2015.
  5. «Drei Bremer wechseln zu Alfa» (alemán) (21 de xunetu de 2015). Consultáu'l 21 de xunetu de 2015.
  6. Die Opposition wird größer
  7. Bürger in Wut künftig mit drei Abgeordneten. 12 de xunu de 2017. http://www.weser-kurier.de/bremen/bremen-stadt_artikel,-buerger-in-wut-kuenftig-mit-drei-abgeordneten-_arid,1612034.html. Consultáu'l 24 de xunetu de 2017. 

Enllaces esternos editar