Bella Center (embrivíu BC) ye'l segundu centru de conferencies y exhibiciones más grande d'Escandinavia (depués de Messecenter Herning). Alcuéntrase n'Ørestad, ente la ciudá de Copenḥague y l'aeropuertu, ufre una superficie interior de 121.800 km² y tien un aforu de 20.000 persones.

Bella Center
sala d'espectáculos
Llocalización
PaísBandera de Dinamarca Reinu de Dinamarca
Estáu federáuBandera de Dinamarca Dinamarca
Rexón alministrativa Rexón Capital
Conceyu Copenḥague
Direición Center Boulevard (en) Traducir, 3
Coordenaes 55°38′16″N 12°34′43″E / 55.63778°N 12.57849°E / 55.63778; 12.57849
Bella Center alcuéntrase en Dinamarca
Bella Center
Bella Center
Bella Center (Dinamarca)
Historia y usu
Orixe del nome Bellahøj (en) Traducir
Web oficial
Cambiar los datos en Wikidata

Ente los eventos añales más importantes ta la Feria Internacional de la Moda de Copenḥague, l'eventu principal de la Copenhagen Fashion Week que se celebra dos vegaes al añu, en febreru y agostu, y CODE, l'eventu principal de la Selmana del Diseñu de Copenḥague.

Historia editar

Bella Center garra'l so nome de Bellahøj nel norte de Copenḥague, onde s'allugó per primer vegada'l centru de convenciones. El so primer edificiu foi construyíu en 1965 según el diseñu del arquiteutu Erik Møller. Nel periodu de 1973 a 1975, Bella Center treslladóse al so allugamientu actual n'Amager ente'l centru de la ciudá y l'aeropuertu de Copenḥague, mientres que l'edificiu orixinal convertióse nun centru deportivu col nome de Grøndals Centret.[1] Nesta etapa, les nueves instalaciones de Bella Center taben allugaes nun área ensin desenvolver fora de la ciudá nel antiguu Amager Commons. Col desenvolvimientu d'Ørestad, como se decidió en 1992 cola construcción a partir del cambéu de mileniu, la contorna de Bella Center ta en procesu de convertise nun área urbana trupa. Hai una estación del Metro de Copenḥague al pie del Bella Center.

Cites destacaes editar

Tresporte editar

La estación Bella Center de la llinia M1 del metro de Copenḥague atópase al pie de Bella Center.

Los trenes rexonales d'Øresundståg dende Copenḥague y Malmö paran na estación d'Ørestad, cerca de Bella Center. Dende equí ye posible garrar la llinia M1 del metro pa nuna parada llegar a la estación de metro de Bella Center. Los trenes d'Øresundståg tamién paran nel aeropuertu de Copenḥague, a 5 minutos de la estación d'Ørestad.

Referencies editar

  1. «Bella Center». Den Store Danske. Archiváu dende l'orixinal, el 3 de payares de 2009. Consultáu'l 2009-09-27.

Enllaces esternos editar