Boletín Oficial de Castiella y Lleón

El Boletín Oficial de Castiella y Lleón (BOCyL) ye'l diariu oficial de la comunidá autónoma de Castiella y Lleón, al traviés del cual dase publicidá a los documentos que tienen de ser oxetu de publicación oficial, acordies con l'ordenamientu xurídicu.

Boletín Oficial de Castiella y Lleón
Datos
Tipu boletín oficial
Idioma castellán
Estáu  España
Llugar de publicación Lleón
Páxina web bocyl.jcyl.es
Cambiar los datos en Wikidata

El BOCyL publicar de llunes a vienres, diariamente, sacante los díes declaraos inhábiles en tola comunidá autónoma de Castiella y Lleón y ye editáu pola Conseyería de la Presidencia de la Xunta de Castiella y Lleón al traviés del Serviciu del Boletín Oficial de Castiella y Lleón, adscritu a la Direición Xeneral del Secretariáu de la Xunta y de Rellaciones coles Cortes.

Primeramente tratóse d'una edición impresa que tuvo vixente dende'l 31 de mayu de 1983 hasta'l 31 d'avientu de 2009 como continuación del Boletín Oficial del Conseyu Xeneral de Castiella y Lleón, publicáu dende'l 2 de mayu de 1979 hasta'l 30 de mayu de 1983. Dende'l 1 de xineru de 2010, el BOCyL publicar n'edición electrónica, con plena validez xurídica, garantizándose l'autenticidá ya integridá del documentu por aciu firma electrónica. L'accesu al so conteníu ye universal, públicu y gratuitu, na so páxina web oficial.

El conteníu del BOCyL s'estructura nes siguientes seiciones:

  1. Comunidá de Castiella y Lleón.
  2. Estáu y otres Comunidaes Autónomes.
  3. Alministración Llocal.
  4. Alministración de Xusticia.
  5. Otros anuncios.

Normativa reguladora editar

  • El Decretu 61/2009, de 24 de setiembre, pol que se regula'l Boletín Oficial de Castiella y Lleón, dota de validez xurídica a la so edición electrónica, afita'l so conteníu y estructura, y establez los aspeutos esenciales del procedimientu pa la publicación de documentos nel BOCyL.[1]
  • La Orde PRE/2197/2009, de 25 de payares, pola que se regula la remisión y tramitación de solicitúes de publicación de documentos nel Boletín Oficial de Castiella y Lleón, establez la forma d'unviar los documentos a publicar, según los requisitos que tienen d'axuntar estos documentos.[2]
  • Llei 11/2007, de 22 de xunu, d'Accesu Electrónicu de los Ciudadanos a los Servicios Públicos.[3]

Referencies editar

Enllaces esternos editar