Burt Reynolds

Burton Leon Reynolds, Jr. (11  de febreru de 1936Lansing – 6  de setiembre de 2018Jupiter (es) Traducir), más conocíu como Burt Reynolds, foi un actor, cantante, xugador de fútbol americanu, guionista, productor de cine, direutor de cine y actor de televisión d'Estaos Xuníos. Los sos roles más famosos inclúin a Lewis Medlock en Deliverance, Paul Crewe na versión orixinal de The Longest Yard (El rompehuesos, 1974), y "Bandit" en Smokey and the Bandit.

Burt Reynolds35mm film frames.svg
Burt Reynolds Dan August.JPG
Vida
Nacimientu

Lansing11  de febreru de 1936

[1]
Nacionalidá Bandera de Estaos Xuníos d'América Estaos Xuníos
Llingua materna inglés
Muerte

Jupiter (es) Traducir6  de setiembre de 2018

[2] (82 años)
Sepultura Hollywood Forever Cemetery (es) Traducir[3]
Causa de la muerte paru cardiorrespiratoriu
Familia
Padre Burton Milo Reynolds, Sr.
Casáu con Judy Carne  (28 xunu 1963 -  9 xunetu 1965)
Loni Anderson  (29 abril 1988 -  1994)
Pareyes Dinah Shore
Sally Field
Fíos/es 1
Estudios
Estudios Universidá Estatal de Florida
Neighborhood Playhouse School of the Theatre (en) Traducir
Palm Beach Lakes Community High School (en) Traducir
Llingües falaes inglés[4]
Oficiu
Oficiu actor, cantante, xugador de fútbol americanu, guionista, productor de cine, direutor de cineactor de televisión
Trayeutoria
  Equipu Feather-media-controls-shuffle.svg Feather-core-target.svg
Florida State Seminoles football (en) Traducir
Posición o especialidá running back (es) Traducir
Trabayos destacaos Deliverance
The Longest Yard
Smokey and the Bandit
The Cannonball Run
Boogie Nights
Premios
Nominaciones
Xéneru artísticu western
Instrumentu musical voz
IMDb nm0000608
burtreynolds.com
Cambiar los datos en Wikidata

Otros trabayos reseñables son: Navajo Joe (spaghetti western de Sergio Corbucci), 100 Rifles (con Raquel Welch y Fernando Lamas), The Best Little Whorehouse in Texas (La casa más allegre de Texas, con Dolly Parton), Nickelodeon de Peter Bogdanovich, Los llocos de Cannonball, Boogie Nights de Paul Thomas Anderson, Striptease (con Demi Moore) y Driven (Alta velocidá, 2001), onde trabayó con Sylvester Stallone.

Foi mientres dellos años pareya sentimental de l'actriz Sally Field y tamién caltuvo una rellación con Dolly Parton.

En 2011 realizó un cameo na tercer entrega de la popular saga de videoxuegos Saints Row (Saints Row: The third), interpretándose a sigo mesmu como l'alcalde de la ciudá de Steelport na que trescurre la trama del xuegu.

FilmografíaEditar

  1. Angel Baby (1961)
  2. Armored Command (1961)
  3. Operation C.I.A. (1965)
  4. Navajo Joe (1966)
  5. 100 Rifles (1969)
  6. Sam Whiskey (1969)
  7. Impasse (1969)
  8. Shark! (1969)
  9. Skullduggery (1970)
  10. Deliverance (1972)
  11. Fuzz (1972)
  12. Everything You Always Wanted to Know About Sex* (*But Were Afraid to Ask) (1972) (Caméu)
  13. Shamus (1973)
  14. White Lightning (1973)
  15. The Man Who Loved Cat Dancing (1973)
  16. The Longest Yard (1974)
  17. At Long Last Love (1975)
  18. W. W. and the Dixie Dancekings (1975)
  19. Lucky Lady (1975)
  20. Hustle (1975)
  21. Silent Movie (1976) (Caméu)
  22. Gator (1976) (como direutor)
  23. Nickelodeon (1976)
  24. Smokey and the Bandit (1977)
  25. Semi-Tough (1977)
  26. The End (1978) (como direutor)
  27. Hooper (1978) (como productor)
  28. Starting Over (1979)
  29. Rough Cut (1980)
  30. Smokey and the Bandit II (1980)
  31. The Cannonball Run (1981)
  32. Paternity (1981)
  33. Sharky's Machine (1981) (como direutor)
  34. The Best Little Whorehouse in Texas (1982)
  35. Best Friends (1982)
  36. Stroker Ace (1983)
  37. Smokey and the Bandit Part 3 (1983)
  38. The Man Who Loved Women (1983)
  39. Cannonball Run II (1984)
  40. City Heat (1984)
  41. Southern Voices, American Dreams (1985) (documental)
  42. Stick (1985) (como direutor)
  43. Uphill All the Way (1986) (cameo)
  44. Sherman's March (1986) (documental)
  45. Heat (1986, de Dick Richards)
  46. Malone (1987)
  47. Rent-A-Cop (1988)
  48. Switching Channels (1988)
  49. Physical Evidence (1989)
  50. Breaking In (1989)
  51. All Dogs Go to Heaven (1989) (voz)
  52. Modern Love (1990)
  53. The Player (1992) (Caméu)
  54. Cop and a 1/2 (1993)
  55. The Maddening (1995)
  56. Frankenstein and Me (1996)
  57. Citizen Ruth (1996)
  58. Striptease (1996)
  59. Mad Dog Time (1996)
  60. Meet Wally Sparks (1997)
  61. Bean (1997)
  62. Boogie Nights (1997)
  63. Big City Blues (1997)
  64. Crazy Six (1998)
  65. Pups (1999)
  66. The Hunter's Moon (1999)
  67. Stringer (1999)
  68. Mystery, Alaska (1999)
  69. Waterproof (2000)
  70. The Crew (2000)
  71. The Last Producer (2000) (como direutor)
  72. Driven (2001)
  73. Tempted (2001)
  74. Hotel (2001)
  75. The Hollywood Sign (2001)
  76. On Heart and Kidneys (2001)
  77. Snapshots (2002)
  78. Time of the Wolf (2002)
  79. Grand Theft Auto: Vice City (2002) (voz)
  80. Hard Ground (2003)
  81. The Librarians (2003)
  82. 4th and Life (2003) (documental)
  83. Gumball 3000: The Movie (2003)
  84. Without a Paddle (2004)
  85. The Longest Yard (2005)
  86. The Dukes of Hazzard (2005)
  87. Legend of Frosty the Snowman (2005) (voz)
  88. Cloud 9 (2006)
  89. End Game (2006)
  90. Forget About It (2006)
  91. Grilled (2006)
  92. Broken Bridges (2006)
  93. Transformers (2007)
  94. In the Name of the King (2007)
  95. Deal (2008)
  96. Delgo (2008) (voz)
  97. A Bunch of Amateurs (2009)
  98. Not Another Not Another Movie (2009)
  99. Pocket Listing (2015)

Trabayos en televisiónEditar

PremiosEditar

ÓscarEditar

Añu Categoría Película Resultáu
1997 Meyor actor de repartu Boogie Nights Candidatu

Globu d'OruEditar

Añu Categoría Película Resultáu
1997 Meyor actor de repartu Boogie Nights Ganador

Premios BAFTAEditar

Añu Categoría Película Resultáu
1997 Meyor actor de repartu Boogie Nights Candidatu

Premios del Sindicatu d'ActoresEditar

Añu Categoría Película Resultáu
1997 Meyor repartu Boogie Nights Candidatu
1997 Meyor actor de repartu Boogie Nights Candidatu

= ReferenciesEditar

  1. Afirmao en: Gemeinsame Normdatei. Identificador GND: 11925168X. Data de consulta: 15 ochobre 2015. Autor: Biblioteca Nacional d'Alemaña.
  2. URL de la referencia: https://www.usmagazine.com/celebrity-news/news/burt-reynolds-dead-actor-dies-at-82/. Data de consulta: 6 setiembre 2018. Data d'espublización: 6 setiembre 2018. Llingua de la obra o nome: inglés.
  3. URL de la referencia: https://abcnews.go.com/Entertainment/wireStory/burt-reynolds-remains-find-home-hollywood-cemetery-75835637. Data d'espublización: 12 febreru 2021. Data de consulta: 12 febreru 2021.
  4. Afirmao en: base de datos nacional d' Autoridá de la República Checa. Identificador NKCR AUT: ola2008434475. Data de consulta: 1 marzu 2022.
  5. URL de la referencia: http://razzies.com/asp/content/XcNewsPlus.asp?cmd=view&articleid=24. Direición web d'archivu: https://web.archive.org/web/20110715155800/http://razzies.com/asp/content/XcNewsPlus.asp?cmd=view&articleid=24. Data de consulta: 19 payares 2019.
  6. URL de la referencia: http://razzies.com/asp/content/XcNewsPlus.asp?cmd=view&articleid=28. Direición web d'archivu: https://web.archive.org/web/20110715155800/http://razzies.com/asp/content/XcNewsPlus.asp?cmd=view&articleid=28. Data de consulta: 2 avientu 2019.

Enllaces esternos =Editar