Chiya Fujino (xaponés: 藤野千夜, Fukuoka, 27 de febreru de 1962) escritora xaponesa gallardonada con numberosos premios como'l Premiu Akutagawa.

Chiya Fujino
Vida
Nacimientu

Fukuoka27 de febreru de 1962

(56 años)
Nacionalidá Bandera de Xapón Xapón
Estudios
Estudios Chiba University
Oficiu
Oficiu novelista
Premios
IMDb nm2202059
Cambiar los datos en Wikidata

Estudió na Universidá de Chiba y foi editora de manga.

Nes sos noveles utiliza la so condición de transexual pa describir personaxes estraños con humor y sutilidá.

Bibliografía parcialEditar

  • Gogo non jikanwari, 午後の時間割, 1995, Premiu Kaien New Novelists.
  • Shonen to shojo non poruka, 1996.
  • Havre de paix (BJ - 1998), Thierry Magnier, 2006.
  • Oshaberi kaidan (Chatty), 1998, Premiu Noma d'escritores nuevos.
  • Natsu non yakusoku, 夏のやくそく, 1999, Premiu Akutagawa 1999.
  • Shufu to kōban , 主婦と交番}, 2001, *ルート

225, 2002

  • Bejitaburu haitsu, 2005.


Esti artículu ye un entamu. Pues ayudar a la Wikipedia n'asturianu ampliándolu.