Ciudad Lineal

distritu 15 de la ciudá de Madrid

Ciudad Lineal ye'l nome d'un distritu perteneciente a la ciudá de Madrid organizáu alministrativamente nos barrios de Ventas (151), Pueblo Nuevo (152), Quintana (153), Concepción (154), San Pascual (155), San Juan Bautista (156), Colina (157), Atalaya (158) y Costillares (159).

Mapa de Ciudad Lineal

El nome del distritu provién de la idea de "Ciudá Llinial", un modelu d'organización de la ciudá ideáu pol arquiteutu y urbanista español Arturo Soria, basáu na idea d'edificar siguiendo la llinia de cais principales que serviríen como exes pal tresporte y comerciu. Les cases burgueses allugábense de llau de la cai, mientres que les viviendes obreres taben detrás d'estes, comunicaes per cais secundaries tresversales a la principal. N'honor a esti urbanista púnxose-y el so nome a la cai que diseñara, una de les principales del distritu.

El barriu de Ventas (abreviatura del nome históricu Las Ventas del Espiritu Santo), contién el Cementeriu de La Almudena nel que ta allugáu el Panteón de Hombres Ilustres. Xunto a esti cementeriu alcuéntrase'l Cementeriu Civil.

Referencies editar

Enllaces esternos editar