Clifford D. Simak

escritor y periodista estauxunidense

Clifford Donald Simak (Millville, Wisconsin, 1904 - Minneapolis, Minnesota, 1988) foi un periodista y escritor de ciencia ficción d'Estaos Xuníos.

Clifford D. SimakPicto infobox auteur.png
Clifford Simak WS 3112.jpg
Vida
Nacimientu

Millville (es) Traducir3  d'agostu de 1904

[1]
Nacionalidá Bandera de Estaos Xuníos d'América Estaos Xuníos
Llingua materna inglés
Muerte

Minneapolis[2]25  d'abril de 1988

[1] (83 años)
Sepultura Cementerio de Lakewood (es) Traducir[3]
Familia
Casáu con Kay Kuchenberg Simak  (13 abril 1929 -  7 avientu 1985)
Estudios
Estudios Universidá de Wisconsin-Madison
Llingües falaes inglés[4]
Oficiu escritor, periodista, novelista, guionista, escritor de ciencia ficción, editorprosista
Trabayos destacaos Estación de tránsito (es) Traducir
Premios
Xéneru artísticu ciencia ficción
fantasía
IMDb nm0799281
Cambiar los datos en Wikidata

N'estudiando na universidá de Wisconsin, treslladóse a Minneapolis (Minnesota), onde exerció'l periodismu mientres bastante tiempu enantes de convertise n'escritor, trabayando pa diversos periódicos del Mediu Oeste. En plena dómina pulp publicó'l so primer rellatu El mundu del sol coloráu (1935). nun volvería publicar hasta la Edá d'Oru, onde formó parte del llamáu círculu de Campbell.

A él deben dos de les obres más significatives del xéneru: Ciudá (1952), cola cual llogró'l International Fantasy Award y Estación de tránsitu (1963), cola que llogró un Premiu Hugo a la meyor novela en 1964.

A partir de mediaos de los años 60, influyíu pola nueva fola, la so obra sufre un notable cambéu.

En 1976 recibió'l prestixosu gallardón Gran Maestru de la SFWA, premiu en reconocencia al llabor de toa una vida dedicada a la ciencia ficción.

En 1988 fina en Minneapolis a la edá de 83 años.

Carauterístiques de la so obraEditar

Simak escribió ciencia ficción sociolóxica —collaboró por casu mientres el primer ciclu de Venture Science Fiction—, pero tamién plantegó nes sos obres los problemes del tiempu, de la téunica y del futuru.

En delles de les sos obres, Simak resucita dragones, pantasmes, silfos, gnomos y faes n'universos onde lluchen terrestres y estraterrestres.

BibliografíaEditar

NovelesEditar

  • Cosmic engineers (1939)
  • Hobbies (1946)
  • Una y otra vez (1951). Time and again
  • Ciudá (1952). City
  • Un aniellu alredor del sol (1953). Ring around the sun
  • El tiempu ye lo más simple (1961). Time is the simplest thing
  • Estación de tránsitu (1963). Way station
  • Caminaben como Homes (1963). Thew Walked Like Men
  • Estranxeros nel universu (1964). Strangers in the Universe
  • Tola carne ye yerba (1965). All flesh is grass
  • Dexáilos nel cielu (1967). Why call them back from heaven?
  • El proyeutu del home llobu (1967). The werewolf principle
  • Los fíos de los nuesos fíos (1973). Our children's children
  • El planeta de Shakespeare(1976). Shakespeare's planet
  • Heriedu d'estrelles (1977). A heritage of stars
  • L'autopista de la eternidá (1986). Highway of eternity
  • Flores Aciares (2000). All Flesh is Grass

Escoyetes de rellatosEditar

  • ¡Mundos ensin fin! (1967). Worlds without End

ReferenciesEditar

  1. 1,0 1,1 Biblioteca Nacional de Francia. «autoridaes BNF» (francés). Consultáu'l 10 ochobre 2015.
  2. URL de la referencia: http://www.prx.org/pieces/79129-aliens-in-the-heartland-clifford-d-simak-and-the.
  3. Identificador Find a Grave: 63527113.
  4. Biblioteca Nacional de Francia. «autoridaes BNF» (francés). Consultáu'l 10 ochobre 2015.

Enllaces esternosEditar