Coordinadora Gai-Lesbiana de Catalunya

La Coordinadora de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals de Catalunya (CLGTB, Coordinadora de Lesbianes, Gais, Transexuales y Bisexuales de Cataluña) ye una federación d'asociaciones d'homosexuales, tantu gais como lesbianes, de Cataluña.

Coordinadora Gai-Lesbiana de Catalunya
organización de derechos LGTB+ (es) Traducir y organización paraguas (es) Traducir
Direición España
Historia
Fundación1986
Disolución 4 avientu 2013
Fundador Jordi Petit
Forma parte de
Cambiar los datos en Wikidata

Historia editar

Foi fundada n'avientu de 1986 en Barcelona col nome de Coordinadora d'Iniciatives Gais por Jordi Petit (históricu activista polos derechos de gais y lesbianes) y otros activistes gais. Camudó'l so nome pol actual cola incorporación de les activistes lesbianes.

La Coordinadora de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals de Catalunya trabayó viviegamente dende la so fundación pa fomentar la plena igualdá llegal, empecipió les primeres campañes contra'l sida na comunidá homosexual y de sofitu a les persones seropositives y vieno trabayando na sociedá polo xeneral pa promover la normalización social del fechu homosexual.

Organización editar

En 2009 les sos asociaciones integrantes son:

La CLGTB ye miembru del Consell Municipal de Gais, Lesbianes i Homes i Dones Transsexuals de Barcelona y del Consell Nacional de Lesbianes, Gais i Homes i Dones Bisexuals i Transsexuals de Catalunya.

La CLGTB ye miembru de la ILGA (International Lesbian and Gay Association). Jordi Petit, el primer secretariu xeneral de la CLGTB, foi escoyíu secretariu xeneral d'esta organización internacional en 1995.

Jordi Petit ye anguaño'l presidente d'honor de la CLGTB. El so actual secretariu xeneral ye Joaquim Roqueta.[1]

Oxetivos y servicios editar

El so oxetivu social ye axuntar el trabayu y los esfuercios del movimientu asociativu GLTB de Cataluña pa cooperar na consecución de los retos comunes y p'ufiertar servicios calidable a la comunidá GLTB.

Ente los sos oxetivos tán:

  • Fomentar y dar sofitu al asociacionismo GLTB ufiertando los preseos necesarios pa la creación de nueves asociaciones y el fortalecimientu de les yá esistentes.
  • Ufiertar servicios y actividaes d'interés a les asociaciones federaes y a la comunidá GLTB.
  • Coordinar les actuaciones de les asociaciones federaes y sirviles de sofitu.
  • Promover la normalización de la homosexualidá, la transexualidá y la bisexualidá en tolos ámbitos de la sociedá.
  • Trabayar pa la prevención del VIH na comunidá GLTB y fomentar la solidaridá y el sofitu a les persones seropositives y la salú y la calidá de vida de los gais, les lesbianes y los homes y les muyeres transexual y bisexual.
  • Influyir sobre les fontes de creación d'opinión por que se acepte dafechu la homosexualidá, la transexualidá y la bisexualidá na sociedá.
  • Collaborar coles instituciones públicu y priváu y otres organizaciones que compartan oxetivos similares.

La CLGTB ufierta distintos servicios:

  • 900ROSA (900 601 601), el serviciu d'información telefónica anónimu y gratuitu sobre VIH/Sida ya infeiciones de tresmisión sexual ya información del coleutivu LGTB.
  • Asesoría Xurídica *

Asesoría Psicolóxica * Oficina pa les Asociaciones

  • Oficina pal Voluntariáu

Referencies editar