Copa del Rei de fútbol 1908

(Redirixío dende Copa del Rei de Fútbol 1908)

La Copa del Rei de Fútbol 1908 ye la sesta edición d'esta competición. Apostar n'abril de 1908 en Madrid so la organización del Madrid F. C. Proclamóse campeón el Madrid F. C., encadenando'l so cuartu títulu consecutivu, un récor qu'inda sigue vixente anguaño y que namái foi igualáu pol Athletic Club 25 años dempués.

Copa del Rei de fútbol 1908
Xeneral
Deporte fútbol
Estáu España
Data de principiu 12 d'abril de 1908
Edición 6
Ganador Real Madrid Club de Fútbol
Eventu final 1908 Copa del Rey Final (en) Traducir
Estadístiques
Participantes 2
Partíos disputaos 1
Cronoloxía
Copa del Rei de fútbol 1907 Copa del Rei de fútbol 1908 Copa del Rei de fútbol 1909
Cambiar los datos en Wikidata

Equipos participantes editar

 
Intre de la final.

La edición de la Copa de 1908 tuvo chiscada pol discutiniu de la edición anterior. El Athletic Club bilbaín, cafiante cola actitú del públicu madrilanu en ciertos partíos del tornéu anterior negar a participar nel campeonatu de 1908, faltando per primer vegada na so hestoria a la cita copera. El restu de clubes d'España tamién tornaron la invitación p'allegar a Madrid, como'l campeón catalán X Sporting Club, na so mayoría argumentando los costos económicos del desplazamientu a la capital. Al zarru de la inscripción, namái dos equipos apuntárense al tornéu: el campeón de Galicia, el Vigo Foot-Ball Club, y el campeón de la rexón Centro y organizador del tornéu, el Madrid Foot-Ball Club. Con éses la competición de Copa llindar a un únicu choque ente los vigueses y los defensores del títulu, los madrilanos.

Final editar

El 12 d'abril de 1908 apostóse la final y únicu partíu del tornéu de Copa de 1908 nun Estadiu d'O'Donnell, onde'l Madrid F. C. xugaba los sos partíos como llocal, totalmente enllamorgáu. La resultancia del partíu foi una afecha victoria por 2-1 de los madrilanos con goles de Neyra y Revueltu. Pol equipu gallegu encurtió distancies Posada.[1]

Plantía:Ficha partíu de fútbol

   
Campeón
Madrid F. C.
4º títulu

Ver tamién editar

Notes y referencies editar

  1. «La Futbolteca: Celta de Vigo». Consultáu'l 19 d'avientu de 2010.

Bibliografía editar

  • Martínez Calatrava, Vicente (2001). Historia y estadística del fúbol español. ISBN 9788460757016.
  • Arnáiz, Luis; Salazar, Bernardo; Martialay, Félix. 100 Finales de Copa "Historia del Campeonatu d'España". Interviú, RTVE y RFEF.