Día Mundial de la Diversidá Cultural pal Diálogu y el Desarrollu

L'Asamblea Xeneral de les Naciones Xuníes proclamó'l 21 de mayu Día Mundial de la Diversidá Cultural pal Diálogu y el Desarrollu.

Día Mundial de la Diversidá Cultural pal Diálogu y el Desarrollu
Día de celebración 21 de mayu
Llugar de celebración Día Internacional
[editar datos en Wikidata]

Celebración editar

El 20 d'avientu de 2002, l'Asamblea Xeneral de les Naciones Xuníes na Resolución 57/249 proclamó'l 21 de mayu Día Mundial de la Diversidá Cultural pal Diálogu y el Desarrollu. "El 21 de mayu de cada añu conmemoramos el Día Mundial de la Diversidá Cultural pal Diálogu y el Desarrollu. Esta celebración ayúdanos a entender el valor de la diversidá cultural y a ameyorar la convivencia".[1]

El tercer Foru sobre diálogu intercultural va celebrar en Baku, na República d'Azerbaixán, los díes 18 y 19 de mayu, col lema "Compartir la cultura pa una seguridá compartida". Entamen esti alcuentru, la UNESCO, l'Alianza de Civilizaciones, la Organización Mundial del Turismu, el Conseyu d'Europa y l'Organización Islámica pa la Educación, la Ciencia y la Cultura.
La Declaración Universal de la UNESCO sobre la Diversidá Cultural aprobar en 2001 y de siguío, l'Asamblea Xeneral de les Naciones Xuníes declaró'l 21 de mayu como'l Día Mundial de la Diversidá Cultural pal Diálogu y el Desarrollu, al traviés del so resolución 57/249 d'avientu de 2002.
Fai un xestu pola diversidá y la inclusión
En 2011, la UNESCO y l'Alianza de Civilizaciones de les Naciones Xuníes llanzaron la campaña «Fai un xestu pola Diversidá y la Inclusión» col propósitu d'animar a les persones y a les organizaciones de tol mundu a que tomen midíes concretes de sofitu a la diversidá. Trátase de:
  • Concenciar sobre la importancia del diálogu intercultural, la diversidá y la inclusión.
  • Llograr que toles persones comprometamos y sofitemos la diversidá per aciu xestos reales nel nuesu día ente día.
  • Combatir la polarización y los estereotipos p'ameyorar l'entendimientu y la cooperación ente les xentes de distintes cultures.

Campaña del Día Mundial de la Diversidá Cultural pal Diálogu y el Desarrollu editar

Añu Tema
2011-2015 «Fai un xestu pola Diversidá y la Inclusión»

Ver tamién editar

Referencies editar

Enllaces esternos editar

Ye obligatoriu indicar l'idioma de Wikisource.

Alianza de Civilizaciones de les Naciones Xuníes

UNESCO

Oficina del Altu Comisionado de les Naciones Xuníes pa los Derechos Humanos