Día Mundial de la Hipertensión

El 17 de mayu celébrase'l Día Mundial de la Hipertensión.

Día Mundial de la Hipertensión
Día de celebración 17 de mayu
Llugar de celebración Día Internacional
[editar datos en Wikidata]

Celebración editar

El 17 de mayu celébrase'l Día Mundial de la Hipertensión. "Solo una de cada cinco persones con hipertensión n'América Llatina y el Caribe consigue caltener la so presión arterial per debaxo de 140/90. Nel Día Mundial de la Hipertensión esti 17 de mayu la Organización Panamericana de la Salú/Organización Mundial de la Salú (OPS/OMS) pide dar más atención al control d'esti factor qu'aumenta'l riesgu de sufrir una enfermedá del corazón".[1]

La OPS/OMS pide dar más atención al control de la hipertensión
Solo una de cada cinco persones con hipertensión n'América Llatina y el Caribe consigue caltener la so presión arterial per debaxo de 140/90
Washington, DC, 14 de mayu de 2015 (OPS/OMS).- Nel marcu del Día Mundial de la Hipertensión, que tien llugar el 17 de mayu, la Organización Panamericana de la Salú/ Organización Mundial de la Salú (OPS/OMS) llama a los gobiernos, a los profesionales de la salú y a tola sociedá a poner más atención al control de la presión arterial pa prevenir enfermedaes del corazón, accidentes cerebrovasculares y insuficiencia renal, ente otros problemes de salú potencialmente mortales.
"La hipertensión, que ye'l principal factor de riesgu pa sufrir y morrer de resultes d'un eventu cardiovascular de manera prematura, afecta a unos 250 millones de persones nes Amériques y, na mayoría de los países, les tases del control de la presión arterial son inaceptablemente baxes", afirmó la Direutora de la OPS/OMS, Carissa F. Etienne.
Tener la presión controlada significa que quien carecen d'hipertensión consiguen caltener valores de presión arterial inferiores a 140/90 milímetros de mercuriu (mm Hg) los 365 díes del añu.

Temes del Día Mundial de la Hipertensión editar

Añu Tema
2015 “Conoz los tos númberos”
2014 “Conoza la so presión arterial”
2013 “Conoza la so presión arterial”
2012 "Estilu de vida Saludable, Presión arterial Saludable" n'inglés
2011 "Know Your Numbers and Target Your Blood Pressure." n'inglés
2010 "Pesu Saludable – Presión Arterial Saludable"
2009 "Sal y Presión arterial alta: Dos asesionos silenciosos. Infórmese. Viva más tiempu."
2008 "Measure your blood pressure at home" n'inglés
2007 "Healthy Diet, Healthy Blood Pressure" n'inglés
2006 "Treat to Goal"
2005 "Awareness of High Blood Pressure"

Referencies editar

Ver tamién editar

Enllaces esternos editar