Deceniu Internacional de los Afrodescendientes

L'Asamblea Xeneral de les Naciones Xuníes proclama'l Deceniu Internacional de los Afrodescendientes, que va empezar el 1 de xineru de 2015 y va terminar el 31 d'avientu de 2024.

Deceniu Internacional de los Afrodescendientes
Periodu de celebración 2015 - 2024
Llugar de celebración Día Internacional
[editar datos en Wikidata]

Celebración editar

El 23 d'avientu de 2013 l'Asamblea Xeneral de les Naciones Xuníes na Resolución 68/237 "proclama'l Deceniu Internacional de los Afrodescendientes, que va empezar el 1 de xineru de 2015 y va terminar el 31 d'avientu de 2024, cola tema “Afrodescendientes: reconocencia, xusticia y desenvolvimientu”, que se va inaugurar de forma oficial darréu dempués del alderique xeneral del sesentenu novenu periodu de sesiones de l'Asamblea Xeneral".[1]

Un Deceniu dedicáu a los afrodescendientes: reconocencia, xusticia y desenvolvimientu
Al proclamar esti deceniu, la comunidá internacional reconoz que los afrodescendientes representen un grupu específicu que los sos derechos humanos tienen de promovese y protexese. Alredor de 200 millones de persones que s'identifiquen a sigo mesmos como descendientes d'africanos viven nes Amériques. Munchos millones más viven n'otres partes del mundu, fora del continente africanu.

Tema del Deceniu Internacional de los Afrodescendientes editar

Deceniu Tema
2015 - 2024 “Afrodescendientes: reconocencia, xusticia y desenvolvimientu”

Referencies editar

Ver tamién editar

Enllaces esternos editar