Deceniu de les Naciones Xuníes sobre la Biodiversidá

L'Asamblea Xeneral de les Naciones Xuníes decide declarar el periodu 2011-2020 Deceniu de les Naciones Xuníes sobre la Biodiversidá.

Deceniu de les Naciones Xuníes sobre la Biodiversidá
Periodu de celebración 2011 - 2020
Llugar de celebración Decenio Internacional
[editar datos en Wikidata]

Celebración editar

El 20 d'avientu de 2010 l'Asamblea Xeneral de les Naciones Xuníes na Resolución 65/161 decide declarar el periodu 2011-2020 Deceniu de les Naciones Xuníes sobre la Biodiversidá.[1]

P'amontar el sofitu y l'impulsu d'esta urxente xera, l'Asamblea Xeneral de Naciones Xuníes na so 65a sesión declaró'l periodu 2011-2020 como'l “"Deceniu de les Naciones Xuníes sobre la Diversidá Biolóxica, col fin de contribuyir a l'aplicación del Plan Estratéxicu pa la Diversidá Biolóxica pal periodu 2011-2020" (Resolución 65/161). El Deceniu de les Naciones Xuníes sobre la Diversidá Biolóxica va sirvir pa sofitar l'aplicación del Plan Estratéxicu pa la Diversidá Biolóxica y promover la so visión xeneral de vivir n'harmonía cola naturaleza. El so oxetivu ye integrar la diversidá biolóxica nos distintos niveles. A lo llargo de la Década de les Naciones Xuníes sobre la Diversidá Biolóxica, animar a los gobiernos a desenvolver, implementar y comunicar los resultaos de les estratexes nacionales pa l'aplicación Plan Estratéxicu pa la Diversidá Biolóxica.

Referencies editar

Ver tamién editar

Enllaces esternos editar