El Conventu (Xibraltar)

residencia oficial

El conventu (The Convent, n'inglés) foi la residencia oficial del Gobernador de Xibraltar dende 1728. Orixinalmente foi un conventu de flaires franciscanos, d'ende'l so nome, y terminóse en 1531. El comedor nel conventu tien la pantalla más amplia de la heráldica de la Mancomunidá de Naciones.

El Conventu (Xibraltar)
residencia oficial
Llocalización
PaísBandera del Reinu Xuníu Reinu Xuníu
Designación para una entidá territorial alministrativa territoriu británicu d'ultramar
Territoriu británicuBandera de Xibraltar Xibraltar
Coordenaes 36°08′14″N 5°21′13″W / 36.1371°N 5.3535°O / 36.1371; -5.3535
El Conventu (Xibraltar) alcuéntrase en Xibraltar
El Conventu (Xibraltar)
El Conventu (Xibraltar)
El Conventu (Xibraltar) (Xibraltar)
Historia y usu
Dueñu Ministeriu de Defensa
Usu residencia oficial
Arquiteutura
Estilu arquiteutura xeorxana
arquiteutura victoriana
Pisos 3
Cambiar los datos en Wikidata

Historia editar

Los flaires franciscanos llegaron a Xibraltar mientres el reináu de Carlos I d'España. Tamién se-yos concedió un terrén na zona conocida na dómina como La Alteria, onde vivía la xente más probe de Xibraltar. Una ilesia y conventu fueron construyíos en 1531. La entrada taba na parte d'atrás (lo que güei ye Governor's Lane). Estendíase hasta l'área que ta ocupada güei pol John Mackintosh Hall.

Dempués de la toma de Xibraltar por una flota anglo-holandesa nel nome del archiduque Carlos, los flaires franciscanos nun siguieron l'éxodu de la población española y remanecieron en Xibraltar, a lo menos mientres dellos años (la so presencia rexistróse'n 1712). Una vegada llibre de flaires católicos, el conventu franciscanu convirtióse'n residencia de los gobernadores británicos en 1728 y remaneció asina dende entós.

L'edificiu foi reconstruyíu en gran midida mientres los sieglos XVIII y XIX n'estilu xeorxanu con elementos victorianos.

Referencies editar

Enllaces esternos editar