Diferencies ente revisiones de «André Beauneveu»

pintor neerlandés
Contenido eliminado Contenido añadido
Páxina creada con «thumb|El rei David nel ''Salteriu de Jean de Berry'' '''André Beauneveu''' (Valenciennes, c. 1335 - 1413) foi un [...»
(Nun hai diferencies)

Revisión a fecha de 22:22 24 ago 2017

André Beauneveu (Valenciennes, c. 1335 - 1413) foi un escultor y miniaturista natural del condáu de Hainaut y activu ente 1359 y 1390 al serviciu de la corte francesa, trabayando pal rei Carlos V de Francia y pal so hermanu'l duque de Berry, amás de faelo pal conde de Flandes.

El rei David nel Salteriu de Jean de Berry

Como escultor, conócense cuatro estatues sos en Saint-Denis, onde apaez documentado en 1364: Felipe V, Juan IIllamáu'l Bonu, Carlos V y Juana de Borgoña, que la so efixe yacente foi destruyida en 1793. Pal monumentu funerariu de Carlos V, per primer vegada, Beauneveu executó la semeya del soberanu entá en vida, avanzando escontra'l naturalismu dende la tradición gótica.

En 1386 atopar en Bourges trabayando pal duque de Berry como "superintendete" de tola pintura y escultura. A esta etapa hai de pertenecer una de les escases obres que se-y pueden atribuyir con seguridá: los venticuatro miniatures a toa páxina de Profetes y Apóstoles qu'allumen el Salteriu del duque de Berry, Bibliothèque Nationale, París). L'estilu de Beauneveu preludia la corriente naturalista que va predominar nel norte de Europa nel sieglu XV. Créese que nel taller de Beauneveu foi onde s'utilizó per primer vegada la grisalla.

Enllaces esternos