Diferencies ente revisiones de «Australasia»

Contenido eliminado Contenido añadido
m Bot: Troquéu automáticu de testu (-sles +slles)
m Bot: Troquéu automáticu de testu (-llínea +llinia)
Llinia 22:
* [[Nueva Guinea]], el [[archipiélagu Bismarck]], les [[Archipiélagu de les islles Salomón|isla Salomón]], [[Celebes]], [[Molucas]] y les [[islles menores de la Sonda]] asitiaes al este de [[Bali]].
 
Wallace definió con precisión la llíneallinia divisoria biolóxica que dixebra Australasia d'Asia, que foi llamada darréu [[llíneallinia de Wallace]]. Nel sieglu XX comprobóse que la llíneallinia de Wallace atopar na cercanía de la frontera de trés [[plaques tectóniques]]; la [[placa de la Sonda]], la [[placa del Mar de Banda]] y la [[placa de Timor]].
 
Na segunda metá del sieglu XX, foise modificando la definición de Australasia según desenvolvíase'l conceutu de [[ecozona]]s o zones bioxeográficas, pa llevar a cabu fayadices polítiques de caltenimientu. En [[1975]], a pidimientu de la [[Unesco]] y de la [[Unión Internacional pal Caltenimientu de la Naturaleza]] (IUCN), el biólogu [[Miklos Udvardy]] propunxo un sistema de clasificación biogeográfico y ecolóxicu de les tierres remanecíes, basándose nes clasificaciones anteriores establecíes por Wallace y [[Philip Sclater]]. Establez reinos biogeográficos, subdividíos de la mesma en provincies bioxeográficas, nos que la Australasia tradicional atópase partida ente dellos reinos: