Diferencies ente revisiones de «Næstved»

Contenido eliminado Contenido añadido
m Bot: Orotografía habitual na wiki
Llinia 14:
A principios del sieglu XIX los comerciantes de Næstved interesar na recuperación del comerciu marítimu. Un nuevu puertu construyir ente 1807 y 1812, y coles mesmes construyóse una canal ente'l llagu Bavelse y Næstved. Estes obres d'infraestructura fueron el detonante d'un codalosu comerciu de ceberes y sobremanera de madera de los montes del interior de Selandia. A mediaos del sieglu XIX Næstved esperimentó una crecedera significativa, y cola inauguración del ferrocarril a [[Copenhague]] estableciéronse delles [[industria|industries]] na ciudá, ente les cualos destacaben empreses de papel y cerámica qu'aprovechaben la fuerza motriz del ríu. Na década de 1930 el puertu foi modernizáu, impulsando la industria. Næstved convertir na ciudá más importante del sur de Selandia, y la so crecedera demográfica siguió aceleradamente a lo llargo del sieglu XX. Amás de la industria del papel, nel sieglu XX desenvolvióse tamién una importante industria de cárnicos.
 
Na década de 1970 Næstved quedó conectada a la rede d'autopistes daneses. Na so crecedera, la área urbana de Næstved terminó per encloyar a poblaos cercanos, de la que se convertía nun centru económicu rexonal non yá pal sur de Selandia, sinón tamién pa les islesislles de [[Lolland]] y [[Falster]]. La industria sigue siendo importante na economía de Næstved, magar nes últimes décades atopó un contrapesu importante nel [[sector servicio]].
 
Næstved adquirió mayor relevancia alministrativa cuando'l so conceyu foi enancháu considerablemente mientres la reforma municipal danesa de 2007.