Diferencies ente revisiones de «Jerry Siegel»

Contenido eliminado Contenido añadido
m Robó: Troquéu automáticu de testu (- casar con + casóse con , -seis hijo\b +seis fíos)
Llinia 20:
 
== Biografía ==
Jerome Siegel nació'l 17 d'ochobre de 1914, en [[Cleveland]], [[Ohio]]. Los padres de Siegel Siegel yeren [[inmigrante]]s [[xudíu|xudíos]] que llegaron a [[New York]] en 1900, fuxendo del [[antisemitismu]] de la so nativa [[Lituania]]. El so padre nació como Mikhel Iankel Segalovich y la so madre nació como Sora Meita Khaikels, pero camudaron los sos nomes a Michael y Sarah Siegel dempués de camudase a [[América]]. Jerome foi'l postreru de seis hijofíos (Isabel, Lleo, Minerva, Roslyn y Harry). El so padre yera [[Xastre (oficiu)|xastre]] y tenía una tienda de ropa. El 2 de xunu de 1932, Michael Siegel sufrió un [[ataque cardiacu]] fatal dempués de que foi [[Apoderamientu ilexítimu (derechu)|asaltáu]] na so tienda por un [[lladrón]]. La madre de Jerome morrió d'un ataque cardiacu'l 17 d'agostu de 1941.
 
La familia de Siegel camudar al barriu xudíu de Glenville en Cleveland en 1928. Siegel asistió a Glenville High School. Foi equí onde Siegel conoció y fíxose amigu de Joseph Shuster. Teníen personalidaes y gustos similares y fixéronse amigos. Dambos yeren vidueños fans de la [[ciencia ficción]] y les hestories de [[aventura]]. Siegel aspira a convertise n'escritor. Escribió pal [[periódicu]] del so [[escuela secundaria]], ''The Glenville Toch'' («L'Antorcha de Glenville»), y publicó la so propia [[revista]], ''Science Fiction: The Advance Guard of Future Civilization'' («Ciencia Ficción: La Vanguardia de Futura Civilización»). Shuster aspiraba a convertise en dibuxante, y dibuxaba ilustraciones pa les hestories de Siegel. Siegel y Shuster empezaron a faer [[historietes]] alredor de 1933, porque sentíen que les tires risibles yeren más accesibles y codaloses que les revistes de magaya. Los estándares calidable del arte yeren más baxos, y les [[regalía|regalíes]] de la sindicación del periódicu yeren más altes. Ellos mesmos publicaron les sos tires na so revista, ''Popular Comics''. Esta revista incluyía tires como ''Goober the Mighty'', una parodia de Tarzán; ''Interplanetary Police'', una tira de ciencia ficción basada en ''Buck Rogers''; y ''Snoopy and Smiley'', modeláu dempués de Laural y Hardy. Foi en 1933 cuando Siegel y Shuster empezaron a desenvolver el so personaxe más famosu, Superman. Siegel y Shuster nunca llograron interesar a nengún sindicatu de periódicos nes sos tires.
Llinia 26:
Siegel graduar de la escuela en xunu de 1934.<ref name=Ricca2014/> Nun podía dexase'l luxu d'asistir a la universidá, polo que trabayó como repartidor, tol tiempu cortexando a'l editores. Siegel y Shuster finalmente llograron un trabayu estable nel branu de 1935 en National Allied Publications en Nueva York, un editor de revistes de cómics. Entá vivíen en Cleveland, y unviaron el so trabayu per corréu. El so mayor ésitu foi [[Superman]].
 
Siegel casarcasóse con Bella Lifshitz el 10 de xunu de 1939. Ella yera una muyer xudía del so vecinderu de Glenville. Siegel camudar de la casa de la so madre a University Heights. Con Bella, tuvo un fíu llamáu Michael.<ref>1944-01-27 &mdash; 2006-01-17</ref> Siegel sirvió nel exércitu dende 1943 hasta 1946. Dempués de la so alta, demandó a National sobre los derechos d'autor de Superman nun tribunal de Nueva York, lo que resultó nel so despidu. Dempués del xuiciu, tuvo un asuntu con una vieya amiga llamada Jolan Kovacs. Jolan yera [[Luteranismu|luterana]], fía d'inmigrantes húngaros. Ella y Jerome axuntar por primer vegada en xineru de 1935, cuando ella modeló pal colega de Jerome, Joseph Shuster. volvieron atopase nun baille d'amarutes en Nueva York n'abril de 1948. El so asuntu foi en parte la razón pola que Bella divorciar de Jerome. En payares de 1948, Siegel casarcasóse con Jolan, quien se rebautizó Joanne Siegel. La pareya establecer en [[Long Island]]. El 1 de marzu de 1951, Joanne dio a lluz a la so fía, Laura. En 1968, camudar a California, onde permanecieron hasta les sos muertes.<ref name=Ricca2014/>
 
===Serviciu militar===