Diferencies ente revisiones de «Arma nuclear»

Contenido eliminado Contenido añadido
m períodu periodu
m Bot: Nomes de países según el cartafueyu
Llinia 89:
El [[6 d'agostu]] de [[1945]] la ciudá d'Hiroshima quedó destruyida nel que foi'l primer bombardéu atómicu de la historia. El [[9 d'agostu]] de 1945 llánzase la segunda bomba atómica na ciudá de Nagasaki. Xapón capitula ensin condiciones. La robla del armisticiu realízase'l [[2 de setiembre]] de [[1945]] nel acorazáu ''Missouri''.
 
Amás del llanzamientu d'estes bombes atómiques na II Guerra Mundial, realizáronse, dende 1945 más de 2000 prebes nucleares en más de 30 llugares. La primera esplosión nuclear de prueba de la historia, van llevala a términu los EEXX a les 17:30h (hora local) del [[16 de xunetu]] de 1945 nel desiertu d'Alamogordo nel estáu de [[Nuevu MéxicoMéxicu]] (EEXX). El proyeutu pa la fabricación de la bomba atómica, aprobóse'l 18 de xunu de [[1942]] pol presidente americanu [[Roosevelt, Franklin Delano|Franklin Delano Roosevelt]] col nome de [[Proyeutu Manhattan]].
 
Na [[guerra fría]] el peligru d'un enfrentamientu nuclear ente Estaos Xuníos y la [[Xunión Soviética]] condicionaba les rellaciones internacionales. Cuando les rellaciones diplomátiques ameyoren, fírmense estremaos alcuerdos de llimitación de la fuercia nuclear.