Diferencies ente revisiones de «Contrainsurxencia»

Contenido eliminado Contenido añadido
m Vsuarezp treslladó la páxina "Contrainsurgencia" a "Contrainsurxencia" ensin dexar una redireición
m Bot: Orotografía habitual na wiki
Llinia 25:
 
== Un exemplu esitosu ==
Una de les campañes contrainsurgencia más famoses y que marcó les llíneesllinies d'actuación de les siguientes foi la llevada a cabu polos [[ingleses]] en [[Malaisia]] tres la [[Segunda Guerra Mundial]].<ref name="elite">Dellos, Cuerpos d'Élite, Misión Imposible, [[Círculu Dixital]] - [[British Broadcasting Corporation|BBC]], [[Madrid]] - [[Londres]], [[2006]], ISBN 84-609-6758-1</ref>
 
Por cuenta de una serie d'atentaos y ataques realizaos por guerrilles, especialmente'l Partíu Comunista Malayu, el gobiernu inglés vio la necesidá de combatir estes acciones d'una manera distinta, ante la incapacidá de les unidaes regulares p'atopar y neutralizar a los grupos guerrilleros.
Llinia 46:
D'esta miente los fracasos de los movimientos guerrilleros ya insurxentes fuéronse atropando progresivamente:
# El [[Frente Polisariu]] nun llogró imponese al exércitu [[Marruecos|marroquín]], magar los sos ésitos iniciales.<ref name="aventura89">[[David Solar]], Ensin Solución. Sáhara, 30 años de conflictu, nº 89 de [[L'aventura de la Hestoria]], [[El Mundu (España)|Arlanza Ediciones]], [[Madrid]], marzu de 2006</ref>
# En [[El Salvador]] la guerrilla del [[FMLN]] nun llogró tomar del poder políticu. Sicasí robláronse Alcuerdos de Paz qu'habilitaron al FMLN como partíu políticu. Ganando les eleccioneseleiciones presidenciales en 2009 y en 2014, llevando como candidatu a un ex-guerrilleru.
# Los [[contras]] nicaragüenses nun llograron derrocar al gobiernu [[Sandinista]], mesmu que salió al ser ganáu nes urnes mientres les eleccioneseleiciones del [[25 de febreru]] de [[1990]].
# En [[Guatemala]] terminó roblándose la paz ente'l gobiernu y les guerrilles de la [[Union Revolucionaria Nacional Guatemalteca|UNRG]].
 
== Referencies ==
{{listarefllistaref}}
 
=== Bibliografía ===
 
== VeaseVer tamién ==
 
* [[Bruce Hoffman]]