Diferencies ente revisiones de «Críquet»

Contenido eliminado Contenido añadido
m Bot: Orotografía habitual na wiki
m Bot: Orotografía habitual na wiki
Llinia 36:
 
== Dinámica de xuegu ==
[[Archivu:BrianLaraUkexpat.jpg|miniaturadeimagen|El bateador [[trinitense]] [[Brian Lara]], de la [[Equipu de críquet d'Indies Occidentales|seleición d'Indies Occidentales]] contra la [[SelecciónSeleición de críquet d'India|seleición d'India]] (2002).]]
L'equipu bateador ye'l qu'anota les carreres. Los bateadores xueguen en pareyes, unu a un estremu de la [[cancha]] de cricket (''pitch'') dende onde se batea (''striker end'') y l'otru dende onde se llanza la pelota (''non-striker end''). El bateador que s'atopa nesi momentu nel ''striker end'' debe batear la pelota lo más llueñe posible por que-y avague dambos bateadores correr al otru estremu, primero que la pelota sía devuelta a cualesquier de los estremos. L'actu de llegar dambos bateadores al otru estremu, produz una carrera. Si la pelota ye bateada lo suficientemente llueñe, pueden anotase más carreres diendo y viniendo al otru estremu hasta que la pelota vuelve. El bateador que termina nel ''striker end'' ye'l que s'enfrenta a la siguiente pelota.
 
Llinia 109:
Na década de 2000 empezar a popularizar les lligues nacionales de críquet en formatu amenorgáu a 20 overs (Twenty20). La lliga d'Inglaterra xugar dende 2003, la [[Big Bash League]] d'Australia dende 2005, y la [[Lliga Premier de la India]] dende 2008.
 
== VeaseVer tamién ==
 
* [[Béisbol]]