Diferencies ente revisiones de «Amasya»

Contenido eliminado Contenido añadido
m Bot: Orotografía habitual na wiki
m Bot: Troquéu automáticu de testu (- caltien + caltién )
Llinia 49:
* Sobre la roca de Harşena atópense les ruines del palaciu real y les tumbes de los reis del Ponto.
* Harsene Kalesi, ruines de la fortificación nomada por Estrabón y reconstruyida en gran parte mientres la [[Edá Media]]. Tamién s'alza sobre un puexu. Nel distritu de Nerkis, atópense los restos d'otru castiellu, Enderun Kalesi.
* La ciudá caltiencaltién numberosos edificios pervalibles histórica y arquitectónicamente, ente los que se emcuentran el [[aguaduchu]] de Ferhat, la mezquita Seljuk Burmali ([[sieglu XIII]]), l'hospital psiquiátricu iljano de Bimarhane ([[sieglu XIV]]), la tumba del estudiosu [[Pir Ilyas]] ([[sieglu XV]]) y la mezquita de Yildirim Beyazit, del sieglu XV. Por cuenta de la situación de Amasya, los numberosos terremotos que se producieron a lo llargo de la hestoria estropiaron munchos monumentos.
* Esisten distintes casones tradicionales otomanes, dalgunos de los meyores exemplos de l'arquiteutura nacional turca. Restauróse curioso Hazeranlar Konağı, que data del [[sieglu XIX]] y cuenta con una pequena galería d'arte y un muséu [[Etnografía|etnográficu]]. Tamién se tán restaurando otres cases de madera y habilitándoles como hoteles o pensiones.
* El Muséu Arqueolóxicu de Amasya cunta con una gran colección d'oxetos de l'antigüedá, ente les que s'atopen les momies de los gobernantes iljanos de Amasya.