Diferencies ente revisiones de «Zachary Taylor»

Contenido eliminado Contenido añadido
m Robó: Troquéu automáticu de testu (-cinco hijo\b +cinco fíos)
m Bot: Troquéu automáticu de testu (-Reinu Uníu +Reinu Xuníu)
Llinia 24:
Poro, acababa d'españar una grave crisis a cuenta de la esclavitú -consecuencia inmediata de la guerra llibrada con Méxicu mientres la presidencia de Polk- que yá nun unviaría pacíficamente. D'equí p'arriba, la crisis alrodiu de les llendes territoriales de la esclavitú diría siendo heredada d'un presidente a otru mientres el siguiente deceniu, cobraríase la vida del segundu sistema de partíos estaunidense, amás de la de centenares d'esclavos y activistes favorables o opuestos a la esclavitú, y acabaría desaguando na Guerra Civil de 1861 a 1865, ensin que nengún alcuerdu, pactu o compromisu pudiera frenar esi descensu a los infiernos.
 
Pero al marxe d'esta lacerante división pola esclavitú, tamién mientres el mandatu de Taylor roblóse un importante alcuerdu col Reinu UníuXuníu, el [[tratáu Clayton-Bulwer]], que pretendió asegurar la neutralidá internacional de cualquier canal construyida n'América Central. Sería derogáu en 1901.
[[File:Zachary Taylor at the White House daguerreotype by Mathew Brady 1849.jpg|thumb|left|[[Daguerrotipu]] de Taylor na [[Casa Blanca]] por [[Mathew Brady]], 1849.]]