Diferencies ente revisiones de «Ferrocarril Qinghai–Tíbet»

Contenido eliminado Contenido añadido
EmausBot (alderique | contribuciones)
m Moviendo 1 enllace(s) interllingüístico(s), agora proporcionao(s) por Wikidata na páxina d:Q233754
m Bot: Orotografía habitual na wiki
Llinia 4:
El '''ferrocarril de Qingzang''', '''ferrocarril Qinghai–Xizang''', o '''ferrocarril Qinghai–Tíbet''' ([[chinu tradicional]]: 青藏鐵路; [[chinu simplificáu]]: 青藏铁路; [[pinyin]]: Qīngzàng Tiělù), ye un [[ferrocarril]] que conecta [[Xining]], na [[Qinghai|provincia de Qinghai]], con [[Lhasa]], na [[Rexón Autónoma del Tíbet]], na [[República Popular China]].
 
Esti ferrocarril ye'l primeru en conectar col restu de China la Rexón Autónoma del Tíbet, que por cuenta de la so altitú y terrén foi la última entidá provincial de [[China continental]] ensin tener llíneallinia de ferrocarril. Esisten trenes directos dende [[Pequín]], [[Chengdu]], [[Chongqing]], [[Xining]] y [[Lanzhou]], qu'establecen conexones ente [[Lhasa]] y otres ciudaes importantes de China.
 
La llíneallinia inclúi'l [[Estación_de_ferrocarril_de_Tanggula|pasu de Tanggula]], que con 5.072 [[metro]]s d'altor percima del nivel del mar, convertir na llíneallinia de ferrocarril más alta del mundu. Tamién s'atopa'l [[túnel de Fenghuoshan]], de 1.388 metros de llargor, que ye'l túnel de ferrocarril más altu del mundu. El túnel más llargu de la llíneallinia, el [[túnel de Yangbajing]], mide 3.345 metros; atopar a 4.264 metros percima del nivel del mar, a 80 km al noroeste de Lhasa.
 
Les primeres pruebes non tripulaes de la llíneallinia y el so equipamientu empezaron el 1 de mayu de 2006. La sección del ferrocarril ente [[Golmud]] y Lhasa foi inaugurada'l 1 de xunetu de 2006 pol presidente [[Hu Jintao]].
 
== VeaseVer tamién ==
* [[Ticlio]]