Diferencies ente revisiones de «Boadilla del Camino»

Contenido eliminado Contenido añadido
mSin resumen de edición
Iguo enllaces frañíos a imaxes
Llinia 40:
* '''Ilesia de Santa María de l'Asunción''':
La ilesia de Santa María de l'Asunción data del sieglu XVI, anque ta construyida sobre una antigua ilesia románica de la que queden restos na base del campanariu y una Pila bautismal, datada nel sieglu XIII. La ilesia ta formada por trés naves constituyíes por pilastres, el baptisteriu y el coru. Na cabecera de la nave del evanxeliu álzase la torre del campanariu, formada por trés cuerpos. Na nave del evanxeliu atopar en retablu del Ecce homo y el calvariu del Cristu de San Miguel. Na nave de la epístola podemos atopar un retablu neoclásicu que data del sieglu XVIII. Na nave central podemos atopar el retablu mayor, nél atopen obres de [[Juan de Cambray]], Pedro de Flandes y [[Juan de Villoldo]], toos de la escuela de Berruguete.
[[Archivu:La IlesiaIglesia de La nuesaNuestra Señora de l'la Asunción - Boadilla del Camino.JPG|thumb|center|Ilesia de Santa María de l'Asunción.]]
* '''L'Antiguu Hospital''':
Foi fundáu por Antonio de Coloraes a empiezos del sieglu XVI p'aprovir d'abellu y asilu a los probes transeúntes. Güei ye de propiedá particular.