Diferencies ente revisiones de «Circuitu de Silverstone»

Contenido eliminado Contenido añadido
m correiciones de llistaos y nomes mal formaos del inglés
m «-y Mans Series» => «Le Mans Series»
Llinia 26:
El [[30 de setiembre]] de [[2004]], el presidente del ''British Racing Drivers Club'', [[Jackie Stewart]], anunció que la carrera nun sería incluyida nel calendariu provisional de la [[temporada 2005 de Fórmula 1]], y anque finalmente fuera corrida, la mesma nun se realizaría en Silverstone. Sicasí, el [[9 d'avientu]] del mesmu añu algamó un alcuerdu con [[Bernie Ecclestone]], el dueñu del la Fórmula 1, según el cual el Gran Premiu siguiría realizándose en Silverstone hasta [[Gran Premiu de Gran Bretaña de 2009|2009]], onde'l [[Gran Premiu de Gran Bretaña|Gran Premiu d'Inglaterra]] celebrar en [[Donington Park]]. Esti cambéu nun se concretó, y la Fórmula 1 sigui visitando Silverstone.
 
El [[Gran Premiu de Gran Bretaña de Motociclismu]] del [[Campeonatu Mundial de Motociclismu]] corrióse ellí ente 1977 y 1986, y depués a partir de 2010. Los [[1000 km de Silverstone]] ye una carrera tradicional de [[sport prototipu]]s, que perteneció al [[Campeonatu Mundial de Resistencia]] nes décades de 1970 y 1980, la [[-yLe Mans Series]] na década de 2000, y el Campeonatu Mundial de Resistencia nuevamente a partir de 2010. El "Troféu Internacional del BRDC" foi una fecha non puntuable de la Fórmula 1 dende 1949 hasta 1978, y depués usóse pa designar la carrera en Silverstone de la [[Fórmula 2]] y la [[Fórmula 3000]].
 
Al ser unu de los principales circuitos del país, Silverstone recibió a campeonatos internacionales tales como'l [[Campeonatu Mundial de Turismos]], el [[Campeonatu Mundial de Motociclismu de Resistencia]], el [[Campeonatu Mundial de Superbikes]], la [[GP2 Series]], el [[Campeonatu FIA GT]] y la [[World Series by Renault]]. Amás, ye see habitual de los campeonatos británicos de [[Fórmula 3 Británica|Fórmula 3]], [[Campeonatu Británicu de Turismos|turismos]], [[gran turismu (automóvil)|gran turismos]] y de [[superbikes]], ente otros.