Diferencies ente revisiones de «Cantabria»

Contenido eliminado Contenido añadido
Alejl (alderique | contribuciones)
Sin resumen de edición
Alejl (alderique | contribuciones)
Sin resumen de edición
Llinia 30:
'''Cantabria''' ye una [[comunidá autónoma]], comunidá hestórica sigún l'Estatutu d'Autonomía, del noroeste de la [[Península Ibérica]] dientro d'[[España]]. Llenda al [[este]] col [[País Vascu]] (provincia de [[Vizcaya]]), al [[sur]] con [[Castiella y Lleón]] (provincies de [[Provincia de Llión|Lleón]], [[Provincia de Palencia|Palencia]] y [[Provincia de Burgos|Burgos]]), al [[oeste]] col [[Principáu d'Asturies]] y al [[norte]] col [[mar Cantábricu]]. Cantabria pertenez a la Fastiella Cantábrica, el nome dau a la franxa de tierra entre'l Mar Cantábricu y la Cordalera Cantábrica nel norte de la [[Península Ibérica]]. Posée un clima oceánicu llentu y de temperatures moderaes, fuertemente influyenciáu polos vientos del [[Océanu Atlánticu]] que choquen escontra les montañes. La precipitación media ye de 1.200 mm, lo que permite medrar la frondosa vexetación.
 
Tien una fuerte vinculación histórica col Ducáu de Cantabria, les [[Asturies de Santiyana]], la Hermandá de les Cuatro Villes, la provincia de los Nueve Abarganes y la [[provincia de Santander]].
 
Cantabria ye la comunidá más rica del mundu en llugares d'intereses arqueolóxicos del [[Paleolíticu]] Superior. Les primeres señales d'ocupación humana daten del Paleolíticu Inferior, magar qu'esti período nun tea tan bien representáu na rexón. Destáquense nesti aspeutu les pintures de la '''Cueva d'Altamira''', datada ente 16.000 y 9.000 e.C.. y declarada [[Patrimoniu de la Humanidá]] pola [[UNESCO]].