Diferencies ente revisiones de «Sant Joan de Labritja»

Contenido eliminado Contenido añadido
Alejl (alderique | contribuciones)
Creada traduciendo la páxina «San Juan Bautista (Baleares)»
(Nun hai diferencies)

Revisión a fecha de 15:45 2 abr 2018

San Juan Bautista[1] (en catalán y oficialmente Sant Joan de Labritja) ye una parroquia y un conceyu de la comunidá autónoma d'Isles Baleares, España. El conceyu de Sant Joan de Labritja ta asitiáu na parte septentrional de la isla d'Eivissa. Tien una estensión de 121 Km, y una población que ronda los 5.500 habitantes, distribuyida ente los cuatro parroquies que la conformen: Sant Joan de Labritja, San Miguel de Balansat, Sant Vicent de sa Cala y Sant Llorenç de Balàfia.

El núcleu urbanu de San Juan ye la capital del conceyu. Ye un pequenu pueblu, como tolos qu'integren el conceyu, que consta d'unos 169 habitantes el núcleu de población y 726 habitantes de población tremada. Dientro d'esta población topa una de les zones turístiques más importantes del conceyu, Portinatx.

La parroquia de San Antonio estrémase nas vendas de ye Bernats, ye Bessons, Buscastell, Cas Ramons, Forada, ye Macians, ye Pla, sa Raval y sa Vorera.

Núcleos de población

Los sos núcleos urbanos son de pequeñu tamañu una y bones la mayor parte de la población de San Juan atópase tremada y mora en viviendes unifamiliares esvalixaes por tola xeografía del so términu municipal.

Entidá de población Habitantes (2005)
Cala de Portinatx 458
Cala Sant Vicent 117
Port de Sant Miquel 109
Sant Joan de Labritja 956
Sant Llorenç de Balàfia 1341
Sant Miquel de Balansat 1544
Sant Vicent de sa Cala 313

Referencies

Enllaces esternos