Diferencies ente revisiones de «Ríu Urubamba»

Contenido eliminado Contenido añadido
Iguo enllaces frañíos a imaxes (2)
m correiciones
Llinia 102:
Nes agües del Urubamba habita'l [[patu|coríu de les riegues]] (''Merganetta arnata''), que tien l'habilidá d'avanzar contra la corriente casi ensin esfuerzu. Nes aturbolinaes agües tamién habita'l mierlu acuáticu (''[[Cinclus leucocephalus]]''), un minúsculu paxarucu de color blanquinegru qu'aprendió a nadar so les agües en busca d'alimentu.
 
Los montes de Machu Picchu alluguen casi tres centenares d'especies d'aves. Dende los grandes [[cóndor]]yees, hasta les diminutes [[tangara]]s de formosos colores. Los [[colibrí]]es son equí un casu especial. La bayura de flores na rexón dexa la esistencia de 14 especies distintes. Hai tan pequenos como un insectu, afechos p'aportar al néctar de les perpequeñes flores del [[capulí]], o tan grandes que superen en tamañu a la mesma ave, convirtiéndola nel únicu animal capaz de libar de les [[campaniella]]s y [[datura]]s.
 
El [[monte]] ye llar del [[osu andín]] (''Tremarctos arnatus'') y el [[Pudu mephistophiles|pudú]] o [[Pudu mephistophiles|sachacabra]] (''Pudu mephistopheles''). El primeru ye l'únicu osu qu'habita nel continente [[Suramérica|suramericanu]], suel vivir una esistencia vexetariana ocultu no más fondo del monte nublu; el segundu ye un [[venado]] del tamañu d'un perru pequinés, espera'l tapecer pa vagabundear en busca de biltos y frutos cayíos al amparu d'una vexetación que la convierte nuna criatura invisible pa'l depredadores.