Diferencies ente revisiones de «Islla Eglinton»

Contenido eliminado Contenido añadido
Sin resumen de edición
Sin resumen de edición
Etiqueta: edición de fonte 2017
Llinia 1:
{{Rexón}}
La '''islaislla Melville''' ye una islaislla deshabitada del Archipiélagu árticu canadiense. Administrativamente, la islaislla pertenez a los [[Territorios del Noroeste]], [[Canadá|Canadá.]]
 
== Xeografía ==
IslaIslla Eglinton ye una de les islles del grupu d'[[Islles de la Reina Isabel]]. Atopase na parte septentrional del Estrechu McClure, ente islaislla Melville, al este —de quien la dixebra les agües de la canal Kenett, de 22 km d'anchor— y d'isla[[islla del Príncipe Patrick]], al oeste dixebrada peles agües de la canal Crozier, de 23 km d'anchor—. Al otru llau del estrechu McClure, al suroeste, alcuéntrase la mariña nororiental d'islaislla Banks, a unos 130 km de distancia.
 
Con una superficie de 1.541 km², ye la 13ª islaislla per tamañu del archipiélagu d'islles de la Reina Isabel y la 38ª de Canadá. La islaislla tien una forma bastante rectangular, estrechándose nel estremu norte. En dirección SW-NE, mide unos 73 km, y el so anchor máximo ye d'unos 28 km y la mínima de 9 km.
Isla Eglinton ye una de les islles del grupu d'Islles de la Reina Isabel. Atopase na parte septentrional del Estrechu McClure, ente isla Melville, al este —de quien la dixebra les agües de la canal Kenett, de 22 km d'anchor— y d'isla del Príncipe Patrick, al oeste dixebrada peles agües de la canal Crozier, de 23 km d'anchor—. Al otru llau del estrechu McClure, al suroeste, alcuéntrase la mariña nororiental d'isla Banks, a unos 130 km de distancia.
 
A partir de les zones baxes costeres, l'interior xube gradualmente a una zona de llombes non bien altes, d'unos 200 m d'altor. El sector septentrional de la islaislla ye más baxu, con un altor mediu de 10-20 m sobre'l nivel del mar.
Con una superficie de 1.541 km², ye la 13ª isla per tamañu del archipiélagu d'islles de la Reina Isabel y la 38ª de Canadá. La isla tien una forma bastante rectangular, estrechándose nel estremu norte. En dirección SW-NE, mide unos 73 km, y el so anchor máximo ye d'unos 28 km y la mínima de 9 km.
 
== HestoriaHistoria ==
A partir de les zones baxes costeres, l'interior xube gradualmente a una zona de llombes non bien altes, d'unos 200 m d'altor. El sector septentrional de la isla ye más baxu, con un altor mediu de 10-20 m sobre'l nivel del mar.
La IslaIslla Eglinton foi afayada en [[1853]] polos esploradores Francis Leopold McClintock y George Mecham, viaxando en trinéu nun viaxe d'ida y vuelta de más de 2100 km nel que tamién afayaron la islaislla del Príncipe Patrick. Formaben parte de la espedición al árticu de Sir Edward Belcher ([[1852]]-54), cuando'l so barcu quedó atrapáu pol xelu na ribera d'isla[[islla Melville]].
 
La islaislla permanez deshabitada, ensin qu'hubiera nengún tipu d'actividá humana conocida.
== Hestoria ==
La Isla Eglinton foi afayada en [[1853]] polos esploradores Francis Leopold McClintock y George Mecham, viaxando en trinéu nun viaxe d'ida y vuelta de más de 2100 km nel que tamién afayaron la isla del Príncipe Patrick. Formaben parte de la espedición al árticu de Sir Edward Belcher (1852-54), cuando'l so barcu quedó atrapáu pol xelu na ribera d'isla Melville.
 
La isla permanez deshabitada, ensin qu'hubiera nengún tipu d'actividá humana conocida.