Diferencies ente revisiones de «Atolón de Bokak»

Contenido eliminado Contenido añadido
Sin resumen de edición
Sin resumen de edición
Llinia 23:
Probablemente la falta d’agua dulce fexo l’atolón inhabitable, yá que nun hai escatafinos tradicionales qu’indiquen l’asentamientu de población humano ancestral.
El primer européu en rexistrar el descubrimientu de Bokak foi l’español [[Alonso de Salazar]] el 22 d’agostu de 1526 na espedición [[García Jofre de Loaísa]]. Llamáronlu Islla de ''San Bartolomé''.
En 1906 les Islles Marshall agregáronse al protectoráu [[Alemaña|alemán]] hasta que l’[[Imperiu del Xapón|imperiu de Xapón]] les tomó en 1914. Demientres la [[Segunda Guerra Mundial]], hebo una guarnición xaponesa que foi bombardeada pol exércitu [[EE. UU.|estauxunidense]]. Tres la Segunda Guerra Mundial pasaron al dominiu d’EE.UU hasta la independencia completa de les Islles Marshall en 1990.
 
En 1954 sufrió l’impautu de les ondes gamma de les prebes nucleares<ref>https://web.archive.org/web/20110721041118/http://www.hss.energy.gov/HealthSafety/IHS/marshall/collection/data/ihp1d/122574e.pdf</ref> de Castle Bravo entamaes nel atolón de [[Atolón Bikini|Bikini]].