Diferencies ente revisiones de «Sindh»

Contenido eliminado Contenido añadido
m Mantenimientu (páxines con referencies a la RAE)
m Bot: Orotografía habitual na wiki
Llinia 7:
Tres les partición de [[1947]] l'establecimientu de musulmanes de la India (los ''[[mohajir]]'', abelugaos) y l'emigración de [[pastún|pastunes]] y habitantes de [[Baluchistán]] dexaron a los Sindi en minoría na so provincia. En 1990 empezaron los incidentes ente miembros del [[Partíu Popular de Pakistán]] y el MQM (partíu que representaba a los mohajir), llevando finalmente a la dimisión del ministru de Sindh, Quaim A. Shah, que foi asocedíu por Aftab S. Mirani (dambos yeren del PPP).
 
Per otru llau, el [[Jaye Sindh]], partíu rexonalista, reclamaba autonomía y sostenía frecuentes choques con miembros del MQM. El líder sindi Qadir Magsi foi deteníu y la situación deterioróse ante les protestes de los sos siguidores. A finales d'añu'l gobiernu estatal de Pakistán, en manos del PPP, foi depuestu, y les asamblees provinciales cancelaes. Nes siguientes eleccioneseleiciones trunfó Nawaz Sharif de la [[Islamic Democratic Alliance]] (IDA).
 
N'ochobre de 1991 Tariq Javed del MQM foi designáu primer ministru provincial provisional desamarrando les roxures del Jaye Sindh (estremáu na facción Magsi y la facción Jaye Sindh Tehrik). En 1992 el líder sindi, G.M. Syed foi encarceláu. Syed yera partidariu de la creación d'un estáu independiente llamáu [[Sindhu Desh]] (que yá propunxo antes de la partición ya independencia en 1947) y dirixía el Jaye Sindh Movement y la [[Sindh National Alliance]]. En marzu de 1991 formóse'l [[Jaye Sindh Progressive Party]] empobináu por K. Makhti. En 1993 [[Benazir Bhuto]] volvió al poder en Pakistán y el PPP formó gobiernu en Sind. En 1994 el MQM propunxo la división de Sind en dos provincies: una de sindis y otra de mohajires. G.M. Syed, líder sindi que propunxo un estáu llibre sindi dende los años trenta, morrió en 1995 nel hospital tres trés años baxu arrestu. Qadir Magdi pasó a dirixir el Jaye Sindh. Nes eleccioneseleiciones de 1997 el PPP nun llogró la mayoría en Sindh. En 1998 los sindis entraron na [[Pakistan Oppressed Nations Movement|Pakistán Oppressed Nations Movement]] (PONM). Poco dempués la inestable asamblea provincial quedó eslleida y puesta so control federal.
 
== Bandera ==