Diferencies ente revisiones de «Xunión Ciclista Internacional»

Contenido eliminado Contenido añadido
m «{{listaref}}» => «{{llistaref}}»
m Bot: Orotografía habitual na wiki
Llinia 26:
La UCI ufierta llicencies a corredores y entama unes riegles disciplinaries, como por casu n'asuntos de [[dopaxe]]. Tamién controla la clasificación de les carreres y el sistema del ranking de puntos en delles disciplines ciclistes, como'l monte, carretera y contrarreló, pa dambes competiciones masculín y femenín, yá sían amateur o profesional. Amás, supervisa los Mundiales en delles disciplines y distintes categoríes, onde compiten los países en cuenta de los equipos. El ganadores d'estes carreres tienen el derechu de portar un xerséi especial con el color del arcoíris ("[[maillot Arcu-Iris|maillot arcoíris]]") l'añu siguiente, amás de llevar el dibuxu del arcoíris nel puñu y pescuezu mientres el restu de la carrera profesional.
 
== HestoriaHistoria ==
[[Archivu:UCI_commissaires.jpg|thumb|right|Comisariu de la UCI.]]
La UCI foi fundada'l [[14 d'abril]] de [[1900]] en [[París]] poles organizaciones ciclistes nacionales de [[Bélxica]], [[Estaos Xuníos]], [[Francia]], [[Italia]] y [[Suiza]].
Llinia 84:
La estructura xerárquica de la federación ta conformada pol Presidente, el Secretariu Xeneral y el Vicepresidentes, el Congresu (efectuáu cada añu), el Cuerpu Executivu y los Comités Técnicos.
 
El presidente en funciones ye [[David Lappartient]] de la [[Francia]]. Lappartient llegó a la presidencia en ganando al anterior presidente, [[Brian Cookson]], nes eleccioneseleiciones celebraes mientres el mundial de Bergen 2017.
 
=== Presidentes ===