Diferencies ente revisiones de «Xixón»

Contenido eliminado Contenido añadido
Alejl (alderique | contribuciones)
BandiBot (alderique | contribuciones)
m Bot: Troquéu automáticu de testu (-cellebr +celebr)
Llinia 672:
== Universidá ==
[[Archivu:U_Laboral_Gijon_01.jpg|right|thumb|250px|[[Universidá Llaboral de Xixón]] vista dende la torre de la propia univesidá]]
La vida académica de la ciudá viose aducida nos caberos de los [[años 1990]] cola costruición del campus de Viesques de la [[Universidá d'Uviéu]], que realmente allúgase nes parroquies de [[Somió]], [[Cabueñes]] y [[Bernueces]], sobro finques de la antigua [[Universidá Llaboral de Xixón]]. Ellí alcuéntrense les siguientes Escueles Universitaries: E. U. d'Inxeniería Téunica Industrial de Xixón (de gran tradición y que recientemente cellebrócelebró los sos 150 años d'antigüedá), E. U. I. T. d'Informática y Telemática de Xixón, E. S. de Marina Civil, E. U. de Rellaciones Llaborales, Escuela Politéunica Superior d'Inxeniería de Xixón (na cual impártense tres titulaciones principales, Inxenieru Industrial, Inxenieru Informáticu ya Inxenieru en Telecomunicaciones), y E. U. "Xovellanos" (estudios de empresariales, alministración pública y turismu).
Xixon cunta tamién con una delegación de la [[Universidá Nacional d'Educación a Distancia|UNED]], au puédense cursar a distancia distintes disciplines.
 
Llinia 682:
 
 
Una de les competiciones deportives mas importantes que se cellebrencelebren en Xixón ye'l [[Concursu de Blincos Internacional de Xixón]] (CBIX), que cellébrase nel [[Hipódromu de Les Mestes]].
 
Pa los enamoraos del monte l'estratéxicu allugamientu de Xixón, permite a los esquiadores averase a les estaciones d'esquí del [[Cordal Cantábricu]] como ye [[Valgrande-Payares]] a namái 75 kms.