Diferencies ente revisiones de «Västerås»

Contenido eliminado Contenido añadido
m iguo plantía {{clima}}
m Bot: Orotografía habitual na wiki
Llinia 11:
Al oeste de la ciudá atopa l'aeropuertu de Västerås utilizáu principalmente pola compañía de baxu costu [[Ryanair]].<ref>[http://www.ryanair.com/es/vuelos-a-estolcolmo-vasteras/ Vuelos a Västerås nel sitiu web de Ryanair]</ref>
 
== HestoriaHistoria ==
Ye una de les ciudaes más antigües de [[Suecia]] y del norte de [[Europa]]. El so nome provien de ''Västra Aros'' (lliteralmente, «desaguada del oeste»), que se refier a la parte occidental del [[estuariu]] del [[Svartån]] («El ríu Negru» en suecu). La rexón tuvo poblada dende la [[yera viquinga]]. Nel [[sieglu XI]] yera yá la segunda ciudá más grande de [[Suecia]], llegando a tener un [[arzobispáu]] nel [[sieglu XII]].
Darréu construyéronse una [[catedral]] y un [[monesteriu]]. Mientres el reináu de [[Gustavo I de Suecia|Gustavo Vasa]] amplióse'l castiellu de Västerås por que sirviera de see d'una fuerte guarnición militar. Mientres la so dómina, la ciudá foi tamién residencia real y llugar de deliberación del parlamentu suecu (''[[Riksdag]]''). El primera [[escudu d'armes]] de la ciudá data de fines del [[sieglu XIII]].
Llinia 62:
* [[Loreen (cantante)|Loreen]], cantante y ganadora del Festival d'Eurovisión 2012 en Bakú, Azerbaixán.
* [[Magnus Lindgren]], músicu de jazz.
* [[Mai Zetterling]], actriz y directoradireutora de cine.
* [[Maria Bonnevie]], actriz.
* [[María Montazami]], personalidá de la televisión.