Diferencies ente revisiones de «Provincia de Soria»

Contenido eliminado Contenido añadido
mSin resumen de edición
BandiBot (alderique | contribuciones)
m Bot: Troquéu automáticu de testu (- xuna + una )
Llinia 68:
 
=== Sector primariu ===
L'agricultura soriana folgó, tradicionalmente, na agricultura cerealista de secanu. Nos años 50 había un total de 70 000 hectárees cultivaes, pero xunauna escesiva parcelación y la falta de mecanización resultaben nuna bien baxa productividá.​ En 1960, cuando entá'l sector primariu ocupaba al 69 % de el trabayadores de la provincia, el 70 % de les esplotaciones agrícoles usaben puramente tracción animal. Hai anguaño xunas 100 000 hectárees dedicaes na provincia al cultivu del trigu y otres 100 000 al cultivu de la cebada.
 
Cabeza de la Mesta, la principal ganadería na provincia soriana ye la ovina y nos años 60 contabilizábense más de 800 000 cabeces de ganáu. Al igual que churres y merines sustituyeren a la variedá d'oveya negra de la Celtiberia, dende los años 60 les variedaes autóctones de vaques Serranes Sorianes, gochos y pites fueron cruciaes o sustituyíes por otres variedaes más granibles.
Llinia 75:
 
=== Sector secundariu ===
Ente que el sector agrariu tien xunauna contribución bien alta al PIB de la provincia (10 puntos cimeru a la media española), el sector industrial representa xunauna proporción sobromanera pequena, apenes cimera al 20 % del so PIB. Destaca la industria agroalimentaria (fariñeres; industria cárnica, particularmente en Ólvega; bodegues, incluyendo dalgunes de denominación d'orixe de Ribera de Douru en San Esteban de Gormaz), de tresformamientu de la madera y fabricación de muebles (que coles mesmes qu'aprovecha contribuyir al caltenimientu de los sos montes y a la xeneración d'empléu) y tien xunauna participación importante de la industria auxiliar de componentes de automoción.
 
=== Sector terciariu ===