Diferencies ente revisiones de «Condiciones normales de presión y temperatura»

Contenido eliminado Contenido añadido
m Revertíes les ediciones de 200.82.53.147 (alderique) hasta la cabera versión de 154.48.178.202
Etiqueta: Reversión
Llinia 3:
La [[IUPAC]], Xunión Internacional de Química Pura y Aplicada (n'inglés: International Union of Pure and Applied Chemistry) define les condiciones normales como:'' "términu cualitativu, en función de la preferencia del investigador, qu'usualmente implica la presión ambiental y la temperatura del llugar"''. Preferiblemente les variables de temperatura y presión habríen ser tomaes como valores representativos de les condiciones reales (o rangu de condiciones) emplegaes nel estudiu.
 
El términotérminu "Condiciones Normales" sesuel utilizanutilizase paradavezu pa la medidamidida de volúmenes de [[Gas|gases]] en muchosmunchos campos de la ciencia, como en [[Termodinámica]] y [[Química]], correspondiéndose a una temperatura de 0 °C (o 273,15 K) y a una presión de 1 [[atmósfera (unidá)|atm]]. Por ejemploexemplu, el [[Volume molar|volumen devolume d'un mol]] de gas ideal en condiciones normales de presión y temperatura ye : PV = n RT -> V = 1×0,0821×273,15/1 =22,42  L; esto llévanos al valor clásicoclásicu: V = 22,4 L.
 
N'electroquímica y n'otres rames de la química nes que s'usen disoluciones aguoses, les condiciones normales correspuenden a una presión de 1 atm y una temperatura de 298,15 K (25 °C). Asina, por exemplu, defínese internacionalmente la escala de potenciales normales d'electrodu.