Diferencies ente revisiones de «11 d'avientu»

Contenido eliminado Contenido añadido
m Bot: Orotografía habitual na wiki
m Iguo testu: -"Primera Guerra" +"Primer Guerra" -"Tercera Guerra" -"Tercera Guerra"
Llinia 17:
* [[1899]] - [[Segunda Guerra Bóer]]: Los bóers, al mandu del xeneral Piet Cronjé, derroten a les fuerces britániques de Lord Methuen na batalla de Magersfontein, nel so intentu por romper el cercu de Kimberley.
* [[1901]] - [[Guglielmo Marconi]] fai la primera tresmisión de radiotelegrafía ensin filos intercontinental.
* [[1917]] - [[PrimeraPrimer Guerra Mundial]]: El xeneral británicu Edmund Allenby entra en [[Xerusalén]] a pie y declara la llei marcial.
* [[1925]] - La encíclica papal ''Quas primas'' introduce la fiesta de Cristu Rei.
* [[1937]] - [[Italia]] sal de la [[Sociedá de Naciones]].
Llinia 28:
* [[1990]] - Entama una fola de manifestaciones d'estudiantes y trabayadores n'[[Albania]], que han ser el detonante de la cayida del comunismu nesi país.
* [[1993]] - La [[Unesco]] declara´l [[Camín de Santiago]] [[Patrimoniu de la Humanidá]].
* [[1994]] - [[PrimeraPrimer guerra chechena]]: El presidente rusu [[Boris Yeltsin]] ordena la entrada de tropes ruses en [[República de Chechenia|Chechenia]].
* [[1998]] - [[Venezuela]]: El Conseyu Nacional Electoral proclama a [[Hugo Chávez Frías|Hugo Chávez]] como nuevu Presidente de la República de Venezuela, pal períodu [[1999]]-[[2004]], marcando asina l'iniciu de la Revolución Bolivariana.
* [[2000]] - Sal a la venta la primera edición del '''Diccionariu''' de l'[[Academia de la Llingua Asturiana]]. La primera tirada, de 2000 exemplares, escósase en menos d'una selmana.