Diferencies ente revisiones de «Lusitania»

Contenido eliminado Contenido añadido
m Bot: Orotografía habitual na wiki
m «prefectura» => «prefeutura»
Llinia 40:
A finales del sieglu III, cuando [[Diocleciano]] convertir n'emperador y creó el sistema de la [[Tetrarquía]], dio en reorganizar les provincies del Imperiu. Asina, en [[298]] la provincia Lusitania, que los sos llendes caltuviéronse iguales a lo que tenía na etapa anterior, foi integrada na nueva [[Diocesis Hispaniarum]], que la so capital foi asitiada en ''Augusta Emerita'', na que, por tanto, moraben el ''Praeses'' o gobernador de la provincia, qu'adquirió rangu consular, y el ''vicarius'' o vicariu de la diócesis.
 
Darréu, escontra [[320]], [[Constantino I el Grande|Constantino I]] integró la ''Diocesis Hispaniarum'' na PrefecturaPrefeutura del Pretorio de les [[Galia]]s, permaneciendo la provincia sele mientres el restu del [[sieglu IV]].
 
Natural de la provincia, foi'l xeneral [[Teodosio el Viejo|Teodosio]], y el so fíu l'emperador [[Teodosio I]], que, según infórmennos les fontes calteníes, yera natural de Cauca ([[Coca (Segovia)|Coca]], [[Segovia]]), lo que supon una cierta ampliación de les llendes de la provincia a cuenta de la provincia [[Carthaginense]] nun momentu indetermináu del sieglu IV.