Diferencies ente revisiones de «Superficie terrestre»

Contenido eliminado Contenido añadido
m Bot: Trocando la categoría Wikipedia:Correxir traducción por Wikipedia:Revisar traducción
m Iguo plurales
Llinia 3:
Davezu la espresión "superficie terrestre" utilizar pa referise a esta "superficie sólida" la espresión ''[[tierres remanecíes]]'' ([[continente]]s y [[isla]]s), como sinónimu de ''[[relieve terrestre]]''. Sicasí, cuando s'utiliza pa identificar la superficie del [[planeta]] como tal, inclúi a la parte superficial de les mases de [[agua]] que formen la [[hidrosfera]] ([[mar]]es y [[océanu]]s, [[agües continentales]] –[[ríu|ríos]], [[llagu|llagos]], [[glaciar]]es–, etc.).
 
Nun ye avezáu, pero sí se fai en dalgún casu, referise col nome ''superficie terrestre'' a la superficie de la l'[[atmósfera]] en contactu cola litosfera o hidrosfera (tocantes a el so estremu opuestu, nun hai una llende o superficie en contactu col [[espaciu esterior]], sinón un gradual enrarecimiento de la materia que compon l'atmósfera nes sos capes esteriores). Tampoco ye avezáu referise con esi nome a los seres vivos que formen la [[biosfera]], y que tienen les distintes partes de la superficie terrestre como les sos [[biotopu]]s.
==Ciencies qu'estudien la superficie terrestre==
La superficie terrestre foi'l campu d'estudiu de numberoses ciencies dende dómines bien antigües. Ente estes ciencies atopen la Xeografía (principalmente la [[xeografía física]] y la [[xeografía rexonal]], la [[cartografía]], la [[topografía]] y la [[xeodesia]], la [[xeoloxía]], la [[xeomorfoloxía]], la [[edafoloxía]] y bien de más convencionalmente incluyíes ente les [[ciencies de la Naturaleza]] o les [[ciencies de la Tierra]].