Diferencies ente revisiones de «Idioma malayu»

Contenido eliminado Contenido añadido
m Iguo apostrofación
Llinia 33:
Ye una llingua austronesia falada polos [[malayos]], nativos de la península de Malaca, [[Malasia]], la península malaya nel sur de [[Tailandia]], [[Singapur]], [[Sumatra]] del este central, les islles de Riau, partes de la mariña de Borneo ya igual nos [[Países Baxos]].
 
Ye la [[llingua oficial]] de [[Malasia]], de [[Brunéi]] y una de los cuatro llingües oficiales de [[Singapur]], nuna forma llixeramente distinta llamada ''bahasa indonesia'' ye tamién la llingua oficial de d'[[Indonesia]]. Tamién s'utiliza como llingua de trabayu en [[Timor Oriental]]. Ye bien similar al indonesiu, conocíu localmente como bahasa indonesia, la llingua oficial d'Indonesia. L'estándar normativu del malayu, según lo convenío per Indonesia, Malasia y Brunéi, ye'l bahasa Riau, la forma falada nel sur de les [[archipiélagu de Riau|islles de Riau]] de Singapur, consideráu'l llugar de nacencia de la llingua malaya.
 
En Malasia, la llingua conozse como ''Bahasa Melayu'' o ''Bahasa Malasia'', que significa "llingua malaya". L'últimu términu, introducíu na llei de llingua nacional de [[1967]], yera'l más común hasta los años 90, cuando la mayoría de los académicos y el oficiales del gobiernu retomaron l'usu del nome na versión malaya de la constitución federal. Según l'artículu 152 de la constitución federal, el ''bahasa melayu'' ye la llingua oficial de Malasia. Al independizase, Indonesia adoptó como llingua nacional una forma de malayu que se denominó ''bahasa indonesia'' y, anque esiste un grau grande de inteligibilidad mutua, l'indonesiu ye distintu en delles formes al malayu faláu de Malasia.
Llinia 54:
=== Diferencies ente'l malayu y l'indonesiu ===
 
Les diferencies ente'l malayu y el [[idioma indonesiu|indonesiu]] (bahasa Indonesia) son comparables a les esistentes ente l'español d'España y el de d'[[América]]. Dambos son mutuamente intelixibles, entá con ciertes diferencies n'ortografía y vocabulariu.
 
=== Préstamos ===