Diferencies ente revisiones de «Amelia Earhart»

Contenido eliminado Contenido añadido
m Bot: Actualizando categoríes
Llinia 62:
Les reconocencies atropáronse. Fixo un tour per Europa; en Nueva York fixo un percorríu so una agua de pasquinos; el presidente [[Herbert C. Hoover|Hoover]] condecorar cola medaya dorada especial de la [[National Geographic Society]]; recibió les [[llaves de la ciudá|llaves de delles ciudaes]]; foi votada la muyer más destacada l'añu. El congresu condecorar cola ''Distinguished Flying Cross'', otorgada per primer vegada a una muyer.
 
En [[1934]] anunció a George que la próxima aventura sería un vuelu al traviés del Pacíficu, dende [[Hawái]] a California, y dempués a Washington. Diez piloto intentar y morrieron. Salió de [[Honolulu]] el [[11 de xineru]] de [[1935]] y aterrizó en [[Oakland (California)|Oakland]], [[California]], ante un ensame que la vitoreaba. [[Franklin Delano Roosevelt|Roosevelt]] unvió-y el so felicitaciones. Esi mesmu añu realizó'l primer viaxe solitariu de Los Ánxeles a [[Ciudá de MéxicoMéxicu]], y dellí a [[Newark (Nueva Jersey)|Newark]], [[Nueva Jersey]].
 
Yá en [[1935]] empezó a entamar faer un viaxe alredor del mundu. El ''Lockheed Electra 10Y'' foi la máquina escoyida. De realizalo marcaría dos afitaos: la primer muyer en faelo y la mayor distancia posible circunnavegando el globu nel so ecuador. Según ella yera'l vuelu que-y quedaba por realizar.