Diferencies ente revisiones de «Ataque suicida»

Contenido eliminado Contenido añadido
m Iguo plantía
m Bot: Orotografía habitual na wiki
Llinia 1:
[[Archivu:Scenes from Baquba suicide bombing - Flickr - Al Jazeera English (2).jpg|thumb|Soldáu estadounidenseestauxunidense anotando al home bomba que se fixo españar nuna cai de [[Baquba]], [[Iraq]].]]
Un '''ataque suicida''' ye aquel en que l'atacante sabe que casi con toa probabilidá va morrer al realizalo. Los ataques son de normal llevaos a cabu por individuos que tienen una motivación usualmente patriótica o relixosa y dacuando una combinación de dambes (esiste una posibilidá bien alta de qu'estos individuos fueren sometíos a un tipu de [[manipulación mental]] o [[llaváu de celebru]]), que-y dexen superar les pautes impuestes pol instintu de autopreservación. Dacuando utilízase la espresión '''atentáu suicida''' col mesmu significáu.
 
Llinia 14:
Anque tamién fora de los Estaos Xuníos, cabo destacar el [[Atentaos del 11 de marzu de 2004|atentáu en Madrid]], [[España]], y el [[Atentaos del 7 de xunetu de 2005 en Londres|atentáu en Londres]], [[Reinu Xuníu]], con reivindicaciones [[yihad]]istas.
 
== VeaseVer tamién ==
* [[Inmolación]]
* [[Al Qaeda]]