Diferencies ente revisiones de «Ovidio Sánchez»

políticu asturianu
Contenido eliminado Contenido añadido
Páxina creada con «{{referencies|biografíes|t=20130113}} {{Ficha d'autoridá | nome = Ovidio Sánchez Díaz | imagen = Ovidio Sánchez.png | pieimagen = | tamañu = | cargu4 = Presidente…»
(Nun hai diferencies)

Revisión a fecha de 14:14 29 och 2018

Plantía:Ficha d'autoridá Ovidio Sánchez Díaz (La Pola Llaviana, 21 de setiembre de 1952) ye un políticu español del Partíu Popular

Biografía

Abogáu d'oficiu, la so carrera política empieza con una curtia militancia en UCD para depués pasar a Alianza Popular. Formó parte de la candidatura d'esi partíu, encabezada por Luis Riera Posada al Conceyu de Uviéu nes elecciones municipales de 1983, resultando escoyíu conceyala. Revalidó la so acta de conceyala nes elecciones de 1987 y 1991, con Gabino de Lorenzo como candidatu a alcalde.

Darréu, formó parte de la candidatura del PP, encabezada por Sergio Marqués, a la Xunta Xeneral del Principáu nes elecciones autonómiques de 1995, les primeres en Asturies nes qu'el PP consiguió la victoria. Llogra'l cargu de diputáu y darréu ye escoyíu Presidente de la Xunta Xeneral del Principáu (JGPA), cargu al qu'arrenuncia en marzu de 1999 pa encabezar la candidatura del PP nes elecciones autonómiques de xunu de 1999.

En 1999, foi escoyíu Presidente del Partíu Popular d'Asturies, y encabezó la candidatura d'esi partíu a la JGPA en 1999, 2003 y 2007, llogrando, respectivamente, 15, 19 y 20 diputaos, que nun-y dexaron formar gobiernu, ocupando la Xefatura de la Oposición.

Cargos

Amás, ocupa o ocupó los siguientes cargos:

voceru de la Comisión de Defensa del Senáu, :* vocal na Comisión Xeneral de les Comunidaes Autónomes, :* vocal na Comisión de Pidimientos, y :* vocal titular de la delegación española na Asamblea Parlamentaria de la OTAN.

Enllaces esternos


Predecesor:
Eugenio Carbajal Martínez
Ficheru:Escudu d'Asturies.svg
Presidente de la Xunta Xeneral del Principáu d'Asturies

{{{periodu}}}
Socesor:
 
Predecesor:
Reinerio Álvarez Saavedra
 
Voceru del Grupu Popular na
Xunta Xeneral del Principáu d'Asturies

1999-2011
Socesor:
{{{socesora2}}}
Predecesor:
Isidro Fernández Raspiada
 
Presidente del PP d'Asturies

1999-2012
Socesor:
{{{socesora3}}}