Diferencies ente revisiones de «Comunidá d'Estaos Independientes»

Contenido eliminado Contenido añadido
m cartafueyu países
m Bot: Orotografía habitual na wiki
Llinia 45:
Yá en [[1991]] la [[disolución de la Xunión Soviética]] yera daqué inevitable, a pesar de que los [[Referendu|referendos]] habíos na mayoría de les sos repúbliques amosaben un claru sofitu a caltener la constitucionalidá y institucionalidad de la XRSS. El [[8 d'avientu]], los líderes de [[Rusia]], [[Bielorrusia]] y [[Ucrania]] axuntar na reserva natural de [[Monte de Białowieża|Belavézhskaya Pushcha]], 50 kilómetros al norte de la ciudá de [[Brest (Bielorrusia)|Brest]], en [[Bielorrusia]], onde roblaron el [[Tratáu de Belavezha]]. Naz asina la idea de la Comunidá d'Estaos Independientes (CEI), coles mesmes qu'anuncien que la nueva confederación va tar abierta a toles repúbliques soviétiques, según a toes aquelles que compartan los mesmos oxetivos.
 
L'entós [[Anexu:Gobernantes de la Xunión Soviética|Presidente de la Xunión Soviética]], [[Mijaíl Gorbachov]], describió la xunta como daqué "illegal y peligrosu" y "un golpe constitucional a la nación". Pero puestu foi claro que pocu o nada había por faer. El [[21 d'avientu]], los líderes de 11 de les 15 [[ex repúbliques soviétiques]] axuntar en [[Almatý|Alma-Arreya]], en [[Kazakstán]], y roblaron el tratáu. D'esta manera, la CEI quedaba ratificada y la XRSS oficialmente disuelta.
 
El [[25 d'avientu]] de [[1991]] Gorbachov arrenunciu a la presidencia d'un país que yá nun esistía. Los trés Estaos bálticos ([[Estonia]], [[Letonia]] y [[Lituania]]) nun roblaron el tratáu, de la mesma manera que [[Xeorxa]]: los cuatro países argumentaben que fueren por fuerza incorporaos a la [[XRSS]].