Diferencies ente revisiones de «Aeropuertu de Rotterdam»

Contenido eliminado Contenido añadido
BandiBot (alderique | contribuciones)
m Bot: Troquéu automáticu de testu (- pequenos + pequeños )
Llinia 36:
Atopóse una nueva localización, la depresión sol nivel del mar de ''Zestienhoven''. La construcción del aeropuertu empezó n'agostu de 1955 y l'aeropuertu foi oficialmente abiertu n'ochobre de 1956. Poco dempués de la inauguración dalgunes de les grandes aerollinies internacionales como [[Swissair]], [[Lufthansa]] y [[Air France]] empezaron a operar en Róterdam. Sicasí, los planes de los años 1970, de mover o cerrar l'aeropuertu pa faer sitiu a les viviendes y l'inciertu futuru provocó un estancamientu de la crecedera del aeropuertu y que munchu operadores dexaren d'efectuar vuelos a este. Mientres treinta año paecía zarráu, pero la crecedera económica nos 90 provocó nueves crecederes de pasaxeros y en 2001 decidióse que l'actual situación del aeropuertu sería caltenida, mientres siquier un sieglu.
 
La ruta mientres más tiempu operada, a [[Aeropuertu de Londres-Heathrow|Londres Heathrow]], anguaño operada por [[KLM Cityhopper]], va ser suspendida en favor de l'ampliación de la base d'operaciones de [[SkyTeam]] en Londres Heathrow. Esto va suponer el fin de la operación de KLM dende Róterdam. Munchos vuelos son operaos anguaño por aviones [[turbohélice]] rexonales como'l [[Fokker 50]], el [[Bombardier Dash 8|Dash 8]] y el [[ATR42/72|ATR]] y pequenospequeños aviones reactores como'l [[Boeing 737]] o'l [[Airbus A320]] y les sos respectives series. Tamién esiste un importante tráficu d'aviación de negocios.
 
== Aerollinies y destinos ==
[[Archivu:Rotterdam airport.jpg|thumb|Dellos aviones pequenospequeños que se llamen [[Piper PA-28 Cherokee]] na nieve nel aeropuertu de Róterdam.]]
Les siguientes aerollinies operen frecuentemente nel aeropuertu de Róterdam: