Diferencies ente revisiones de «Exércitu de Prusia»

Contenido eliminado Contenido añadido
m Preferencies llingüístiques
m Preferencies llingüístiques
Llinia 196:
El [[Exércitu Imperial Alemán]] heredó gran parte de les tradiciones y conceutos del exércitu prusianu, que yera'l mayor exércitu de los sos componentes. Acordies con l'artículu 61 de la Constitución Imperial, el códigu militar prusianu diba ser introducíu en tol Reich alemán. Los líderes conservadores del exércitu tomaron un papel cada vez mayor tantu nes polítiques nacionales y estranxeres.
 
A finales del sieglu XIX, la mayoría d'el oficiales prusianos podíen estremase en dos grupos:los qu'abogaben pola audacia y abnegación, y los qu'abogaben pola tecnoloxíateunoloxía y la maniobra col fin d'embrivir les baxes. Per primer vegada mientres la [[guerra francu-prusiana]], les nueves innovaciones tecnolóxiquesteunolóxiques militares tales como l'ametralladora amontaron el poder de les unidaes defensives. Pa los prusianos, que defendíen les operaciones ofensives, los ataques d'infantería correríen el riesgu de convertise n'asaltos suicides.
 
Con al respective de un posible futuru de guerra en dos frentes, [[Alfred von Schlieffen|Schlieffen]], el Xefe del Estáu Mayor Xeneral a partir de 1891-1906, suxuriera un esquema d'esplegue que se fixo conocíu como'l [[Plan Schlieffen]]. Modificáu por [[Moltke el Mozu]], la so intención de ganar rápido a Francia resultó imposible d'algamar. Na situación moderna de la [[primer guerra mundial]]; nel [[Frente Occidental (Primer Guerra Mundial)|frente occidental]], la meyora alemana enllancar na guerra de trincheres dempués de la [[primer batalla del Marne]]. Nel [[Frente Oriental (Primer Guerra Mundial)|frente del Este]], sicasí, les operaciones de Prusia llograron arrodiar y romper los exércitos rusos en [[Batalla de Tannenberg (1914)|Tannenberg]]. Incapaz d'avanzar al traviés de les llinies franceses y britániques nel frente occidental, el alemanes finalmente perdieron la guerra de gastadura.