Diferencies ente revisiones de «Theodor Heuss»

Contenido eliminado Contenido añadido
m Preferencies llingüístiques
BandiBot (alderique | contribuciones)
m Bot: Troquéu automáticu de testu (-Elección +Eleición)
Llinia 42:
Heuss convertir nel primer ministru de cultura del Estáu de [[Baden-Württemberg]] dempués de la guerra. En [[1946]] y [[1947]] impartió clases de [[Hestoria]] na Escuela Técnica de [[Stuttgart]]. Foi cofundador de la sección nel estáu de [[Baden-Württemberg]] del [[Partíu Democráticu Popular (Alemaña)|Partíu Democráticu Popular]] (''Demokratische Volkspartei''), anguaño conocíu como [[Freie Demokratische Partei|Partíu Demócrata Lliberal]] (''Freie Demokratische Partei'', FDP) y foi miembru del [[Parllamentu Rexonal de Baden-Württemberg|parllamentu del estáu mentáu]] ente [[1946]] y [[1949]]. El [[12 d'avientu]] de [[1948]], foi escoyíu xefe del [[Freie Demokratische Partei|FDP]]. Abogó pola unión de los partíos lliberales de les zones alemanes occidentales. Formó parte de l'Asamblea Parlamentaria (''[[Parlamentarischer Rat]]'') que redactó la Constitución de la República Federal d'Alemaña (''[[Grundgesetz]]'').
 
Dempués de la elección del primera ''[[Bundestag]]'' (parllamentu alemán), yá vixente la nueva constitución, Theodor Heuss algamó la xefatura del Estáu al ser [[ElecciónEleición presidencial d'Alemaña Occidental de 1949|escoyíu presidente]] el [[12 de setiembre]] de [[1949]] pola [[Convención Federal Alemana]] (''Bundesversammlung'') frente a [[Kurt Schumacher]]. En [[1954]] [[ElecciónEleición presidencial d'Alemaña Occidental de 1954|foi reelexíu]] pa otru mandatu hasta'l [[12 de setiembre]] de [[1959]].
 
Heuss consideró importante recuperar l'enfotu de la comunidá internacional, les sos visites d'Estáu ayudaron a normalizar les relaciones de los países occidentales cola [[República Federal d'Alemaña]]. Sofito l'acercamientu ente [[Konrad Adenauer]] y [[Robert Schuman]], que condució al establecimientu de la [[Comunidá Europea del Carbón y del Aceru]] (CECA), puntu de partida de l'actual [[Unión Europea]].